Tenis

Petra Martić na gotovo identičan način kao u prvom kolu do prolaza u treće kolo

Mihaela Bradovski • srijeda, 03.07.2019.
Petra Martić na gotovo identičan način kao u prvom kolu do prolaza u treće kolo
Foto: EPA

Petra Martić igrat će u trećem kolu Wimbledona. U drugom kolu svladala je Ruskinju Anastasiju Potapovu u tri seta i to identičnim rezultatom s koji je u prvom kolu slavila protiv Jennifer Brady...

Možda je ždrijeb izgledao jednostavan, ali nije bio baš najlakši za hrvatsku tenisačicu. Jennifer Brady je dosta neugodna udaračica koja kad uđe u ritam moće stvoriti velike probleme, a drugo kolo donijelo je nedavnu osvajačicu juniorskog Wimbledona Anastasiju Potapovu što je dobra referenca sama po sebi.

Martić je ipak uspjela dobro odraditi posao i proći u treće kolo pobjedom protiv Potapove za dva sata i 17 minuta igre rezultatom 3:6, 6:3, 6:4.

Potapova je odlično otvorila meč i kao da je uhvatila Petru na spavanju. Povela je s 5:1, kod 5:2 na Petrinom servisu imala je čak pet break i set lopti, nije ih iskoristila, no nakon toga je lakoćom na svom servisu završila posao.

I u drugi set Ruskinja je ušla s breakom, povela je 1:0, ali kratko je trajalo zadovoljstvo. Martić je osvojila pet od narednih šest gemova te potpuno okrenula set na svoju stranu.

Odluka je pala u trećem setu gdje je Petra došla do breaka već u prvom gemu, odmah je Potapova imala tri break lopte, sve tri je prokockala i do kraja meča Martić je rutinski održavala vodstvo.

Petra je meč okončala s 25 winnera i 37 neprisiljenih pogrešaka, dobro je odrađivala posao na mreži i na kraju je zasluženo prošla u treće kolo.

U trećem kolu igrat će protiv bolje iz meča između Danielle Collins i Anastasije Sevastove.

Wimbledon, drugo kolo:
Petra Martić (Hrvatska, 24) - Anastasia Potapova (Rusija) 3:6, 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!