Vodeni sportovi

Buljubašić vjerojatno propušta SP: "Ako se Macan oporavi, vraćam se kući"

Mihaela Bradovski • petak, 05.07.2019.
Buljubašić vjerojatno propušta SP: "Ako se Macan oporavi, vraćam se kući"

Hrvatska vaterpolska reprezentacija 8. srpnja putuje za Južnu Koreju gdje će braniti naslov svjetskih vaterpolskih prvaka. U Gwangjuu vrlo vjerojatno neće nastupiti Ivan Buljubašić...

Kao što je izbornik Ivica Tucak i najavio, Ivan Buljubašić vjerojatno neće biti nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Gwangjuu. Buljubašić putuje s reprezentacijom, ali kao "osigurač" ako se ne oporavo Marko Macan.

"Idem s dečkima u Južnu Koreju na onih nekoliko zadnjih treninga s Južnom Korejom, ali ako se Macan oporavi, a vjerujem da hoće, vraćam se kući nakon što reprezentacija iz Seoula preseli u Gwangju. Po svemu sudeći gledat ću SP na TV-u i biti najveći navijač", kaže Buljubašić za Sportske novosti.

Buljubašić ne zamjera izborniku Tucku, s njim ima sjajan odnos kao i s ostalim reprezentativcima.

"Normalno je i sportski da svatko želi igrati, nastupati i boriti se, posebno kada je u pitanju reprezentacija. No sve razumijem i hvala izborniku na vrlo korektnom ponašanju. To je izbornikova odluka i nemam mu što zamjeriti, dečkima želim da odu do kraja. Ovo je moćna, ali i vrlo skladna reprezentacija, to su mi prijatelji, s nekima sam i odrastao i to je naša snaga."

Buljubašić je uvjeren u pravi rezultat u Južnoj Koreji te vjeruje u obranu naslova svjetskog prvaka.

"Kada smo 2017. išli u Budimpeštu, ništa nismo htjeli pričati i najavljivati. Tiho smo u sebi željeli to zlato i otišli smo do kraja, a sada sam siguran da ćemo otići do kraja. Tako mi djeluje i situacija u momčadi, imamo puno vrhunskih pojedinaca i sve je odlično sklopljeno u jak stroj. Srbija dolazi oslabljena, ali to nismo niti spominjali, uopće nismo o tome razgovarali. Jasno, sada svi misle da smo mi prvi favoriti, ali to treba staviti sa strane i ići od utakmice do utakmice, a ako dođe do susreta sa Srbijom igrati kao da je u najjačem sastavu. Nema lagane utakmice na Svjetskom prvenstvu."

"Stvorili smo pobjednički mentalitet, momčad djeluje čvrsto i moćno. I kada gubimo, ne gubimo glavu, djelujemo samouvjereno i jako i stvarno mislim da možemo otići do kraja."

FOTO: Srđan Ilić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!