Košarka

Blazersi ne očekuju skori povratak Nurkića: "Očekujemo ga negdje u veljači"

Branimir Korać • nedjelja, 07.07.2019.
Blazersi ne očekuju skori povratak Nurkića: "Očekujemo ga negdje u veljači"
Foto: EPA

Portland Trail Blazersi prošle sezone neposredno uoči doigravanja ostali su bez startnog centra kada je Jusuf Nurkić doživio težak lom noge. Povratak očekuju tek negdje u veljači...

Gotovo godinu dana Jusuf Nurkić bit će van parketa. U ožujku je zaradio tešku ozljedu kada je slomio nogu i Blazersi ne očekuju njegov skori povratak.

Kako bi se pokrili na centarskoj poziciji za ovu sezonu, Blazersi su u razmjeni doveli iz Miamija Hassana Whitesidea koji će im pomoći da bezbolno pregrme razdoblje bez Nurkića, kao što je to prošle sezone napravio Enes Kanter.

"Hassan nam donosi veliku snahu u reketu na obje strane parketa, dominantan je u skoku. Nurk će se vratiti tek negdje u veljači i morali smo pronaći barem neko rješenje koje će nas zadržati tu gdje jesmo, ako ne i podići nas. Hassan je igrač kojeg smo željeli, u više navrata pokušali smo ga proteklih sezona angažirati, a sada smo imali sreće da je matematika bila na našoj strani u ovom poslu četiri momčadi. Puno će nam pomoći do povratka Nurka, a onda ćemo imati 'dvoglavo čudovište' u reketu kao što smo imali prošle godine s Kanterom i Nurkićem", istaknuo je Neil Olshey.

Prošle sezone Portland je imao odličnu ideju spariti Kantera i Nurkića s kojima bi Warriorsi u doigravanju imali puno više posla, ali sreća nije bila na njihovoj strani.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!