Nogomet

Amerikanke potpuno zasluženo obranile naslov svjetskih prvakinja

Mihaela Bradovski • nedjelja, 07.07.2019.
Amerikanke potpuno zasluženo obranile naslov svjetskih prvakinja
Foto: EPA

Reprezentativke SAD-a upisale su pobjedu u finalu Svjetskog prvenstva protiv Nizozemske s 2:0 i tako obranile naslov svjetskih prvakinja...

Kao što se i očekivalo, SAD je obranio titulu svjetskih prvakinja. U finalu je igrao protiv Nizozemske, ali samo se potvrdilo da je SAD nedodirljiv te je potpuno zasluženo stigao do titule svjetskih prvakinja.

Od početka do kraja susreta SAD je imao apsolutnu dominaciju, bio je bolji protivnik i bilo je samo pitanje kada će doći do pogotka.

Nizozemke su se branile i nadale da će što duže izdržati bez primljenog gola, no takva taktika nije bila dobra i SAD je pritisak okrunio golom u 61. minuti.

Dosuđen je kazneni udarac uz pomoć VAR-a, u 16 metara nepropisno je zaustavljena Alex Morgan i opravdano je dosuđen kazneni udarac. Realizirala ga je Megan Rapinoe koja lakoćom vara sjajnu vratarku Nizozemske.

Nakon što je lopta prvi put završila u mreži, Nizozemska je morala početi gledati prema naprijed, a to je otvorilo prostor Amerikankama i Rose Lavelle lijepim udarcem s ruba kaznenog prostora zabija za 2:0.

Do kraja susreta ništa se nije promijenilo, ostalo je 2:0 za Amerikanke koje su obranile titulu prvakinja svijeta i nastavile tradiciju prema kojoj na svakom SP-u osvajaju odličje.

USA - Netherlands Rezultati uživo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!