Košarka

Hrvatska U20 reprezentacija dva puta u Požegi bolja od Irske

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 08.07.2019.
Hrvatska U20 reprezentacija dva puta u Požegi bolja od Irske
Foto: Kristijan Komarica

U prijateljskim utakmicama u Požegi U-20 reprezentativke u dvije su prijateljske utakmice bile bolje od Irkinja...

Prvi dvoboj ove dvije selekcije zaključen je 75:45 (23-7, 12-14, 21-11, 19-13) slavljem Hrvatske dok je u drugom hrvatska reprezentacija slavila s 74:64 (18-17, 13-15, 22-11, 21-21).

Najviše poena u prvom odigranom dvoboju postigla je Anđela Katavić (19), no statistički najefikasnija bila je s double-double učinkom Josipa Pavić s 15 poena i deset skokova. Po 12 poena su ubacile Karla Erjavec i Matilda Sorić (12 skokova), a deset poena je postigla Lucija Skorić (devet skokova i šest asistencija).

Niti jedna irska košarkašica nije uspjela preći dvoznamenkastu granicu poena, a najbolja je bila Enya Magure s devet poena.

Hrvatsku je u drugom susretu predvodila Karla Erjavec s 19 poena i pet asistencija. 12 poena je ubacila Ana Miše, 11 Anđela Katavić, a deset Lucija Skorić. Josipa Pavić je dodala osam poena uz deset skokova i šest asistencija.

Najbolja Irkinja ponovno je bila Enya Magure sa 17 poena, ali i sedam izgubljenih lopti.

Utakmice protiv irske reprezentacije prve su za žensku U-20 reprezentaciju nakon okupljanja 25. lipnja. Prošlo je ljeto, nažalost, hrvatska U-20 reprezentacija delegirana iz A divizije u B, u kojoj se nalazi i Irska.

Hrvatske su reprezentativke slavile u obje odigrane prijateljske utakmice, a 13. i 14. srpnja slijede dva nova izazova s Izraelom.

Najteže uoči EP-a bit će u Mađarskoj gdje će 26. i 27. srpnja izabranice Vedrane Grgin Fonsece odigrati posljednje dvije pripremne utakmice, a osim otegotne okolnosti utakmice u gostima, stoji i da je Mađarska u A diviziji.

Zatim slijedi Europsko prvenstvo na Kosovu od 3. do 11. kolovoza, a ždrijeb je Hrvatskoj u skupinu A dodijelio Island, Izrael i domaćina Kosovo.

AUTOR: Hrvatski košarkaški savez

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!