Nogomet

Jonathan dos Santos donio Meksikancima osmu titulu pobjednika Gold Cupa

Branimir Korać • ponedjeljak, 08.07.2019.
Jonathan dos Santos donio Meksikancima osmu titulu pobjednika Gold Cupa
Foto: EPA

U velikom i očekivanom finalu Gold Cupa susreli su se Meksiko i SAD, a Meksikanci su u Chicagu odnijeli pobjedu 1:0 pogotkom Jonathana dos Santosa...

Dominacija Meksika i SAD-a na Gold Cupu se nastavlja. Otkako se ovo natjecanje održava u ovom formatu, od 1991. godine, Meksiko i SAD osvojili su zajedno 14 titula pobjednika, a još jednu ima Kanada.

Meksikanci su osmu osvojili noćas pobjedom protiv SAD-a 1:0 zahvaljujući pogotku Jonathana dos Santosa u zadnjih 20 minuta susreta.

Meksiko je tako spriječio dvostruko slavlje SAD-a. Naime tijekom nedjelje Amerikanke su finalnom pobjedom protiv Nizozemske obranile titulu svjetskih prvakinja i nadali su se da će i ovdje doći do titule, ali nije išlo.

Mosli su i Amerikanci u ovom susretu do pogotka. Početkom drugog poluvremena Andres Guardado je s gol linije izbio loptu koju je prema golu poslao Jordan Morris, a u završnici susreta Hector Moreno spasio je Meksikance kada se u doličnoj poziciji našao Cristian Roldan.

Meksiko je do jedinog pogotka stigao u 73. minuti kada je Raul Jimenez ostavio loptu Dos Santosu, a on je od grede poslao u mrežu.

SAD je branio naslov pobjednika koji je osvojio 2017. godine finalnom pobjedom protiv Jamajke 2:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!