Nogomet

Oreščanin: "Ova utakmica nam dolazi malo prerano, ali na to smo računali"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 08.07.2019.
Oreščanin: "Ova utakmica nam dolazi malo prerano, ali na to smo računali"
Foto: Pixsell

Hajduk u utorak igra prvu utakmicu u novoj sezoni, na Malti gostuje kod Gzire Uniteda u sklopu prvog pretkola Europske lige. Siniša Oreščanin tvrdi kako su njegovi igrači spremni za ovaj dvoboj...

Prvi hrvatski klub koji će biti u akciji u novoj sezoni je Hajduk. Splićani u prvom pretkolu Europske lige gostuju kod Gzire Uniteda.

"Spremni smo za utakmicu, upoznajemo se s uvjetima i terenom koji nas čeka u utorak. Što se tiče atmosfere, kao što vidimo prema nekom osjećaju, mislim da su dečki spremni za utakmicu. Ona nam možda dolazi malo prerano jer smo nepunih mjesec dana u pripremnom razdoblju. Međutim na to smo računali i kada smo slagali plan i program, ovu utakmicu nekako smo uračunali u tom dijelu. Ne podcjenjujemo protivnika, imamo maksimalan respekt prema svakom protivniku, pa tako i prema našem domaćinu", kaže Siniša Oreščanin.

Oreščanin je djelomično zadovoljan pripremama koje su remetili "vanjski faktori".

"Što se tiče priprema, mislim da su odrađene koliko-toliko dobro s obzirom na događanja koja su nas pratila, momčad je bez obzira na to reagirala dobro. Uvijek naravno može bolje, međutim s obzirom na okolnosti i malo dana za pripremu, relativno smo dobro spremni. Što se tiče atmosfere i klime, rekao sam već i stožeru, a ponovit ću još puno puta i igračima, o tome se više ne priča."

O Gziri Unitedu Oreščanin još uvijek skuplja podatke. Momčad je doživjela određene promjene i trebat će vremena da se vidi što tko može.

"Već na početku susreta znat ćemo što nas čeka. Možda mala otegotna okolnost je ta da smo uspjeli skupiti tek nešto podataka o protivniku, vidjeli smo ih tek krajem njihove lige, polovicom četvrtog i petog mjeseca. Čujemo da su imali nekih promjena u ekipi i transfera te još uvijek skupljamo informacije. Način na koji mi treniramo i na koji se pripremamo je da se fokusiramo na sebe, da gledamo stvari koje se događaju na terenu i da igrači mogu to sami prepoznati."

U daleko budućnost ne gleda već je fokusiran u potpunosti na ovu utakmicu.

"Idemo utakmicu po utakmicu, tako smo sebi zamislili kada smo uopće kretali u ovu sezonu. U prva dva pretkola znamo protivnike, ali idemo redom. Hajduk je veliki klub i naravno da želi proći što dalje, ali to će dosta ovisiti o ždrijebu. Htio bih spustiti loptu na zemlju jer mi vrlo lako znamo podcijeniti i već sada trčimo pred rudo stoga treba ići utakmicu po utakmicu i vidjeti kako će se sve odvijati u Europskoj ligi."

Jedan od jakih Hajdukovih aduta na Malti bit će Jairo koji je u drugom dijelu sezone briljirao i potvrdio se jednim od glavnih igrača splitske momčadi.

"Imali smo dva tjedna priprema u Sloveniji i mislim da smo spremni za utakmicu. Odigrali smo nekoliko prijateljskih susreta i tako smo pokušali uhvatiti ritam utakmica. Iako smo imali kratko vrijeme za odmor, mislim da smo spremni za sutrašnju utakmicu."

"Došli smo ovdje po pobjedu, no svjesni smo da se utakmica igra na travnjaku. Fokusirani smo na našu igru i ako napravimo sve kako smo zamislili u ovim pripremama i odradimo sve što trener traži, imat ćemo velike šanse za pobjedu."

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!