Vodeni sportovi

Macan: "Šaka će biti dobro, sa svakim danom sve je bolje"

Mihaela Bradovski • utorak, 09.07.2019.
Macan: "Šaka će biti dobro, sa svakim danom sve je bolje"
Foto: Pixsell

Hrvatska vaterpolska reprezentacija otputovala je u Južnu Koreju na Svjetsko prvenstvo gdje brani zlatno odličje. Još uvijek nije sigurno hoće li moći nastupiti Marko Macan koji liječi ozljedu šake...

Marko Macan je optimist, a izbornik Tucak čekat će ga do samog kraja. Prije nepunih mjesec dana slomio je šaku desne ruke, a u Južnu Koreju kao pričuva otputovao je i Ivan Buljubašić.

"Dobro sam, svakim danom osjećam se sve bolje, točno onako kako mi je rečeno, tegobe praktički više niti ne osjećam. Taman će sada biti mjesec dana, a to je dovoljno da se sanira ova ozljeda. Točno prije Svjetskog prvenstva", istaknuo je Macan za Sportske novosti.

Slično je bilo i sa Sandrom Suknom 2017. godine uoči SP-a, a i Macan je već ranije imao sličan problem.

"Meni se to dogodilo nekih 16-17 dana prije Final Six turnira Lige prvaka 2016. godine. Slomio sam prst, ali na lijevoj ruci, uspio sam se oporaviti i odigrati turnir. Sada bih već mogao skinuti i gips, ali liječnik mi je izričito zabranio, tako da još ne mogu igrati niti trening utakmice. Bit će u redu, ništa ne boli, bio sam na kontroli i sve je u redu."

I u Južnoj Koreji igrat će se po modificiranim pravilima koja su u Beogradu na završnici Svjetske lige donijela pregršt isključenja.

"Nisam za grubosti, ali niti vaterpolo nije balet. Ova pravila daju prednost osrednjim centrima koji sada lakoćom mogu uplivati na dva metra i iznuditi isključenje kao od šale. Dođeš uz njega bočno i za najmanji kontakt letiš van. Znamo da Australci često igraju i s dva centra, znamo ih jako dobro. Pripremili smo se za njih jako dobro i sada treba usavršiti neke detalje. Bit će to dobro, kao i moja šaka."

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!