Košarka

Buford: "Da Šamanić već sada radi neke stvari bolje, ne bismo ga niti dočekali na draftu"

Branimir Korać • četvrtak, 11.07.2019.
Buford: "Da Šamanić već sada radi neke stvari bolje, ne bismo ga niti dočekali na draftu"
Foto: Pixsell

Pred Lukom Šamanićem je vrlo naporna sezona u kojoj će morati nabiti mišiće i povećati tjelesnu snagu, ali i puno toga učiti. No Spursi su oduševljeni njegovim potencijalom...

Luka Šamanić napreduje iz utakmice u utakmicu, a noćas je upisao 11 poena i 11 skokova, ali njegovi Spursi su ipak poraženi. Međutim, on je bio vrlo dobar.

"Postoje oni trenuci u kojima vas ostavi bez daha, a onda postoje i oni trenucima u kojima morate biti svjesni da mu je samo 19 godina. Pred njim je još puno učenja. On je supertalentiran i to odmah uočite, međutim i vrlo je mlad stoga mora još puno toga naučiti. Bit će u teretani vjerojatno više nego što je bio u cijelom životu", ističe Becky Hammon, pomoćna trenerica Spurs koja vodi momčad na Ljetnoj ligi.

Dva mjeseca nakon odlaska u SAD, Šamanić će se nakratko vratiti u Hrvatsku i onda ponovno otići u SAD kako bi se pripremio za novu NBA sezonu. "Jedva čekam, mislim da ću tek tada shvatiti što se dogodilo u zadnja dva mjeseca", ističe Šamanić.

Sa Šamanićem su u San Antoniju vrlo zadovoljni, ali i svjesni kako ima još dosta posla da bi postao kvalitetan NBA igrač.

"Kada ga gledate, neke stvari radi dobro, a za neke želite da ih radi bolje. Da ih već sada radi bolje, ne bismo ga uopće dočekali na draftu", iskren je GM RC Buford.

Šamanić nije nestrpljiv, zna i sam kako mora još puno raditi.

"To su usponi i padovi, ali to je nešto što očekujete, ja sam iz Europe pa stoga još i više. Samo igram čvrsto i pokušavam ne odustajati ako stvari ne idu kako ste zamislili."

Lonnie Walker prošle sezone bio je rookie i zna kroz što novaci Spursa prolaze.

"Kada pogriješite, nemojte brinuti o tome, nemojte dopustiti da to preraste u nešto drugo, ljudski je griješiti. Naučite iz pogrešaka i bit ćete bolji."

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!