Košarka

Russell Westbrook ponovno uz Jamesa Hardena, Thunder ga poslao u Rocketse

Branimir Korać • petak, 12.07.2019.
Russell Westbrook ponovno uz Jamesa Hardena, Thunder ga poslao u Rocketse
Foto: EPA

Russellu Westbrooku je ispunjena želja te je razmijenjen. Westbrook je napustio Oklahoma City Thunder i preseljen je u Houston Rocketse gdje će ponovno biti spojen s Jamesom Hardenom. U suprotnom smjeru otišli su Chris Paul i izbori na draftu...

Russell Westbrook novi je član Oklahoma City Thundera. Westbrook je nakon odlaska Paula Georgea tražio razmjenu i nije više htio ostati u Thunderu, a posao je odrađen s Houston Rocketsima.

Amerikanci su spominjali kako je Miami Heat na vrhu ljestvice želja Westbrooka, međutim na kraju je završio u Rocketsima koji su se ipak činili kao prvi favoriti za njegovo dovođenje.

Na kraju sve strane mogu biti zadovoljne. Thunder se riješio Westbrooka, a zauzvrat je dobio Chrisa Paula i izbore na draftu kojima je Thunder sada nakon tradeova Westbrooka i Georgea krcat.

Odnos između Chrisa Paula i Jamesa Hardena je postao kritično loš i bilo je jasno kako ne mogu ostati na istom mjestu te se trade Paula činio kao gotova stvar, samo je bilo pitanje gdje će završiti.

Thunder nije destinacija za koju se očekivalo da će Paul na njoj završiti, međutim nije pronađena treća franšiza koja bi se uključila u tu priču stoga će Oklahoma City sa svojim GM-om pokušati pronaći idealnu opciju za Paula.

Nameće se i ovdje Miami Heat, Thunder ima jak adut u rukavu s brojnim izborima na draftu koje mogu uključiti u trade s Paulom.

Ujedinjenje Hardena i Westbrooka koji su zajedno igrali u Thunderu prije Hardenovog odlaska ujedinjuje dva triple-double stroja, odnosno dvojicu igrača koji vole imati loptu u rukama i oko kojih se vrti igra. Dobro se poznaju, a vidjet će se kako će to sada funkcionirati. Obojica su iz sezone u sezonu MVP kandidati i željni borbe za naslov, a sada će biti u istoj petorci.

Prošle sezone Harden je prosječno bilježio 36.1 poen, 6.6 skokova i 7.5 asistencija po susretu, a Westbrook je sezonu završio s prosjekom od 22.9 poena, 11.1 skokom i 10.7 asistencija.

Rocketsi su sada definitivno jači, a Thunder? Thunder kreće ispočetka. Ostao je bez dvije glavne zvijezde oko kojih se slažu rosteri i od kandidata za naslov, dolazi do momčadi koja se mora nanovo slagati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!