Vodeni sportovi

Hrvatski vaterpolisti porazom od Japana idu u borbu za sedmo mjesto na Univerzijadi

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 12.07.2019.
Hrvatski vaterpolisti porazom od Japana idu u borbu za sedmo mjesto na Univerzijadi
Foto: Ivana Jurica

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija upisala je još jedan poraz na Univerzijadi. Ovaj put bolji je bio Japan koji je slavio 17:16...

Poraz u četvrtfinalu od SAD-a dan ranije, a samim tim i ispadanje iz kruga momčadi koje će se na Univerzijadi boriti za medalju, očito je bio daleko veći šok za hrvatske vaterpoliste nego Japance.

U utakmici za poredak od 5. do 8. mjesta, ponovila se priča iz prvog dijela nadmetanja, borbe u skupini. Tada su se također sučelile ove dvije reprezentacije, a i tijek susreta je bio po mnogočemu identičan.

Od lošeg otvaranja, preko puno pogodaka i problema s velikim brojem osobnih pogrešaka naših igrača. Nažalost, jedina je razlika, ali ključna što je za razliku od utakmice u skupini koju je Hrvatska tada minimalno dobila (19:18), sada uslijedio poraz.

Zanemarimo li početno vodstvo od 1:0, sve ostalo vrijeme Japan je bio u vodstvu. Nerijetko čak i sa šest pogodaka prednosti (9:3, 10:4, 11:5).

Pa ipak, pet minuta prije kraja Hrvatska je uspjela izjednačiti (15:15), no Suzuki je uništio njene snove. On je bio egzekutor u dva napada s igračem više za japansko vodstvo 17:15 koje je desetak sekundi prije kraja samo uspio ublažiti Delić.

Hrvatska će slijedom ovoga, u petak, 12. srpnja igrati za 7. mjesto na Univerzijadi protiv Australije s početkom u 17.30 sati.

HRVATSKA - JAPAN 16:17 (3:7, 5:4, 4:4, 4:2)

HRVATSKA: Podrug, Lazić 2, Herceg 2, Biljaka, Z. Butić 2, Pejković 2, Paparić 1, Buha 4 (1), Valečić, I. Živković, Delić 3, Rakovac, Vukojević.

JAPAN: Nishimura, Inaba 5 (1), Date 6, Kobayashi 1, Ichimura, Kageta, Nitta 2, Aizawa, Mizutani, Tsuta, Suzuki 3, Miyazawa, Ogura.

AUTOR: Hrvatski vaterpolski savez

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!