Tenis

Wimbledon je Rogerov teren: Federer fantastičnim nastupom izbacio Nadala!

Branimir Korać • petak, 12.07.2019.
Wimbledon je Rogerov teren: Federer fantastičnim nastupom izbacio Nadala!
Foto: EPA

Fantastičnim nastupom u polufinalnom susretu Roger Federer je za tri sata izbacio Rafaela Nadala. Izvrstan nastup Rogera Federera, kao u najboljim danima kada je potpuno dominirao na travi Wimbledona, odigrao je sjajan meč i zasluženo izborio finale protiv Novaka Đokovića...

Sjajno polufinale odradili su Roger Federer i Rafael Nadal. Federer je izborio 12. nastup u finalu Wimbledona i to fantastičnim nastupom u bez dvojbe najboljem meču dosadašnjeg dijela turnira. Ništa manje nije se niti očekivalo, bio je to njihov 40. jubilarni meč i prvi na travi još od 2008. godine kada je Nadal bio bolji u finalu.

Ovaj put Federer je za pobjedu trebao tek nešto više od tri sata, prepustio je Nadalu tek jedan set i to drugi u kojem je počeo zaostajati i nakon toga ga "predao" Nadalu.

U prvom setu viđena je samo jedna break prilika i nju je imao Federer, ali nije je iskoristio. Nadal se tu izvukao i set je odlučen u tie-breaku. Tamo je Nadal poveo s 3:2 uz mini break, ali do kraja seta nije više osvojio niti poen.

Nakon što je osvojio prvi set, u drugom je Federer "zaspao", ušao u zaostatak i Nadal je vrlo brzo i rutinski došao do poravnanja u setovima prepustivši Federeru samo jedan gem.

Treći set bio je posve drugačija priča. Tu se Federer ponovno probudio i zaigrao puno bolje te došao do breaka za 3:1. Nakon toga Nadal je imao priliku za povratak u set, došao je do 15:40, ali Federer se spasio i do kraja seta nije imao problema.

Četvrti set nastavljen je u sjajnom ritmu s obje strane. Federer je došao do breaka za 2:1 i Nadal se nije vratio iako je imao priliku.

Na servisu Federera za meč Nadal je u nekoliko navrata propustio realizirati dobre prilike, obojica su izveli niz fantastičnih udaraca, a na kraju je Federer iskoristio petu meč loptu, Nadal je rubom reketa pogodio lopticu i ona je završila van terena te je Federer mogao započeti sa slavljem.

Konačnih 7:6, 1:6, 6:3, 6:4 za Federera i ulazak u 12. finale Wimbledona i to protiv Nadala koji je odigrao također jako dobar meč, ali nedovoljno dobar da bi svladao Federera.

Na kraju 51 winner i 27 neprisiljenih pogrešaka Federera te 32 winnera i 25 neprisiljenih pogrešaka Nadala. Federer je bio agresivniji, igrao je dobro i na mreži gdje je Nadal bio rijetko i kada je i izašao nije bio posebno uspješan. Svaki je tijekom meča ostvario dva breaka, Federer iz deset, a Nadal iz osam prilika.

Osim što je ušao u 12. finale Wimbledona i odigrao sjajan meč, Federer je srušio i rekord Gorana Ivaniševića po broju aseva u Wimbledonu. Goran je bio dosadašnji rekorder s 1397 aseva, a Federer ga je uspio preskočiti.

Wimbledon, polufinale:
Roger Federer (Švicarska, 2) - Rafael Nadal (Španjolska, 3) 7:6(3), 1:6, 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!