Košarka

Mlade košarkašice prosule veliku prednost i izgubile od BiH te sele u B diviziju

Jan Šneler • subota, 13.07.2019.
Mlade košarkašice prosule veliku prednost i izgubile od BiH te sele u B diviziju
Foto: FaH

U razigravanju za plasman od 13. do 16. mjesta, hrvatska ženska U-18 košarkaška reprezentacija poražena je od Bosne i Hercegovine te ide u borbu za 15. mjesto. Tri najlošije reprezentacije ispadaju iz A divizije, a među njima će biti i Hrvatska...

Hrvatska ženska košarkaška U-18 selekcija propustila je još jednu veliku priliku na Europskom prvenstvu koje se održava u Sarajevu. Hrvatske košarkašice u osmini finala uspjele su prosuti velikih 13 koševa prednosti protiv Ruskinja i izgubiti u produžetku, a danas su u razigravanju za plasman od 13. do 16. mjesta napravile novi kiks.

Teško je uopće riječima opisati takav pad koncentracije i slabo odigranu završnicu. Hrvatska je sedam i pol minuta do kraja imala vodstvo od 11 razlike (62:51), no do kraja je postigla svega osam poena i nažalost upisala novi poraz. Velika je to šteta jer su objektivno mlade hrvatske košarkašice bile jednim korakom udaljene od četvrtfinala, a sada ih očekuje borba za 15. mjesto.

Tijekom većeg dijela susreta Hrvatska je bila bolja, imala već dvoznamenkastu prednost u prvoj četvrtini, no potpuni slom dogodio se u drugom dijelu posljednje četvrtine i uslijedio je težak poraz. Najbolja je kod Hrvatske bila Ana Mandić s 18 poena i čak 15 skokova, dok je reprezentaciju BiH predvodila Dragana Zubac s 20 koševa.

Hrvatsku sutra očekuje susret protiv poraženih iz ogleda Litve i Srbije. U slučaju poraza, Hrvatska će zauzeti posljednje mjesto na Europskom prvenstvu.

Košarka, Europsko U-18 prvenstvo (ž), plasman od 13. do 16. mjesta:
Bosna i Hercegovina - Hrvatska 73:70

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!