Vodeni sportovi

Hrvatske vaterpolistice šeste u Europi, osiguran put na Svjetsko prvenstvo

Sportnet, Branimir Korać • subota, 13.07.2019.
Hrvatske vaterpolistice šeste u Europi, osiguran put na Svjetsko prvenstvo
Foto: Sandro Donda

Sjajan nastup na Europskom prvenstvu do 15 godina Hrvatice su ipak okončale porazom. Italija je bila prejaka i visoko je slavila...

Hrvatska ženska kadetska reprezentacija (do 15 godina) napušta Europsko prvenstvo u ruskom Kirišiju kao šestoplasirana vrsta na Starom kontinentu. Vrlo lijep rezultat i najveći uspjeh u povijesti hrvatskog ženskog vaterpola, u svim uzrastima. Nikada Hrvatska u ženskom vaterpolu nije bila bolje plasirana na europskim prvenstvima i to je ono po čemu ćemo pamtiti EP u Kirišiju, kao i ovu generaciju vaterpolistica koju vodi trenerica Mia Šimunić.

Na određeni je način to štoviše i obveza sačuvati ovu ekipu, dodatno ju osnažiti, usavršavati, djevojke zadržati u vaterpolu i snažnom trening procesu. Iz jednostavnog razloga što su dokazale ovog ljeta da imaju potencijala i kvalitetu. Iskazivale su to i u lipnju na jakom turniru u Szentesu kada su pobijedile Mađarsku, a nastavile su na ovom Europskom prvenstvu. Što se tiče same utakmice s Talijankama za peto mjesto, pobjednice su bile rano odlučene. Italija je povela sredinom druge četvrtine 7:0, ali valja uistinu pridodati i da to nije nešto odveć iznenađujuće budući da je talijanski ženski vaterpolo već dugo u europskom i svjetskom vrhu. Međutim, ova utakmica svakako neće biti ono po čemu ćemo pamtiti igre Hrvatica u Kirišiju.

Pridružujemo se čestitkama hrvatskim kadetkinjama uz želju za sretan povratak doma i jasno, nastavak napornog rada već od sutra. Samo se tako u sportu napreduje, ali to ove djevojke već ionako dobro znaju. Hrvatska je sa osvojenim šestim mjestom osigurala nastup na SP.

AUTOR: Hrvatski vaterpolski savez

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!