Tenis

Na današnji dan: Čilić prvi nakon Ivaniševića u finalu Wimbledona

Petar Jenjić • nedjelja, 14.07.2019.
Na današnji dan: Čilić prvi nakon Ivaniševića u finalu Wimbledona
Foto: EPA

Prije malo više od dvije godine, Marin Čilić je ušao u svoj drugi Grand Slam finale i nakon Gorana Ivaniševića postao prvi Hrvat u finalu Wimbledona u pojedinačnoj kategoriji...

Odličan turnir odradio je Marin Čilić prije dvije godine u Wimbledonu. Do četvrtfinala je došao bez izgubljenog seta, a za mjesto u polufinalu svladao nezgodnog Gillesa Mullera. Sam Querrey je svladao Andy Murraya u četvrtfinalu te je tako Čilić protiv Amerikanca tražio put za finale. Na današnji dan, Čilić je s 3:1 u setovima svladao Querreyja.

Iako je izgubio prvi set, protiv Querreyja nije imao previše problema te je ušao u svoje drugo Grand Slam finale. Protiv velikog Rogera Federera igrao je za svoj drugi Grand Slam naslov. Susret protiv legendarnog Švicarca krenuo je dobro. Čilić je vrlo brzo došao do break lopte, imao šanse kod vodstva od 2:1 doći do oduzimanja servisa, ali dogodilo se suprotno.

Federer je obranio break i u sljedećeg gemu oduzeo servis Čiliću. Hrvatski tenisač u tom gemu nezgodno je i pao u jednom trenutku, no tada nije izgledalo kao da će to utjecati na samu igru. Švicarac je dobio prvi set s 6:3, a u nastavku je Čilić bio na rubu predaje meča. Tražio je pomoć fizioterapeuta, suznih očiju pokušavao prevazići bol u stopalu i na kraju odlučio nastaviti s igrom.

Federer je drugi set dobio s 6:1 i Čilić je još jednom zatražio liječničku pomoć. Pojavile su se informacije kako su žuljevi prebolni, noga je hrvatskom tenisaču zamotana i uspio je privesti meč kraju, iako je bilo jasno kako Federer neće imati pretežak posao. Sa 6:4, Švicarac je okončao i treći set te došao do osmog naslova u Wimbledonu i ukupno 19. Grand Slam naslova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!