Košarka

Hrvatska U-20 reprezentacija oporavila se od poraza protiv Španjolske i sredila Njemačku

Jan Šneler • nedjelja, 14.07.2019.
Hrvatska U-20 reprezentacija oporavila se od poraza protiv Španjolske i sredila Njemačku
Foto: Kristijan Komarica

Nakon jučerašnjeg poraza od Španjolske, hrvatska U-20 košarkaška reprezentacija danas je bez većih problema svladala Njemačku i došla do vrlo vrijedne pobjede prije posljednjeg susreta s Latvijom...

Jučer nismo donijeli dobre vijesti iz Izraela, no danas su mladi hrvatski košarkaši odradili odličan posao. Poraz od Španjolske već je zaboravljen i danas je Hrvatska prilično rutinski svladala opasnu Njemačku. Koliko je to bilo uvjerljivo govori podatak da je Hrvatska vodila s čak 23 razlike na odmoru.

Početak susreta bio je idealan za Hrvatsku. Vodstvo od 8:0 nije trajalo predugo, ali bio je to dovoljno dobar znak da su mladi košarkaši brzo zaboravili jučerašnji poraz od Španjolaca. Prvih deset minuta Hrvatska je zaključila s vodstvom 17:11, ali ono što je prelomilo susret dogodilo se u drugoj četvrtini.

Hrvatska je igrala briljantno, koristila svaku grešku Njemačke i kao što smo rekli otišla na odmor s vodstvom 47:24. Veliku prednost nije tako lako stići i to su Nijemci vidjeli. U trećoj četvrtini su malo smanjili zaostatak, ali ne pretjerano. Posljednjih nekoliko minuta došlo je kod Hrvatske do malo opuštanja, ali pobjeda nikada nije došla u pitanje. Hrvatska je slavila s 80:69.

Kod Hrvatske je Domagoj Šarić postigao 13 poena, dok je Josip Batinić dodao 12. U redovima Njemačke Jonas Mattisseck i Bruno Vrčić postigli su po 12 koševa.

Eurobasket U-20 (m), 2. kolo:
Hrvatska - Njemačka 80:69

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!