Nogomet

U Dinamo sletio Francois Moubandje: "Dinamo je velik klub, poput PSG-a"

Dario Dodić • utorak, 16.07.2019.
U Dinamo sletio Francois Moubandje: "Dinamo je velik klub, poput PSG-a"
Foto: Pixsell

Jučerašnja objava danas je dobila i službenu potvrdu, švicarski reprezentativac Francois Moubandje novo je pojačanje hrvatskog prvaka Dinama...

Švicarski reprezentativac Francois Moubandje i službeno je novi igrač Dinama. Nakon što mu je istekao ugovor s francuskim Toulouseom Moubandje je potpisao trogodišnji ugovor s hrvatskim prvakom.

Slika 2 od 2.
Foto: Pixsell

Danas je i službeno predstavljen novinarima nakon što je odradio liječnički pregled. Predstavio ga je trener Nenad Bjelica: "Veliko mi je zadovoljstvo što je Francois napokon s nama, bio nam je prva želja u traženju lijevog beka, koje znate već od prije nekoliko mjeseci. Nakon dva mjeseca smo uspjeli izrealizirati njegov dolazak u Dinamo, vrlo smo sretni, zadovoljni što je tu s nama. Htio bih se ujedno zahvaliti Vladimiru Petkoviću, izborniku švicarske reprezentacije, koji nam je puno pomogao pri realizaciji ovoga transfera, na neki način uvjerio Francoisa da je Dinamo klub koji mu može puno ponuditi u njegovoj karijeri."

"Dobivamo jednog iskusnog igrača na poziciji lijevog beka, s 29 godina, igrača koji iza sebe ima nekoliko sezona u 1. Francuskoj ligi, u Toulouseu, igrača koji je prije toga igrao u švicarskom prvenstvu, reprezentativca Švicarske, tako da sam siguran da smo doveli jednog vrlo kvalitetnog igrača. Osim toga i vrlu kvalitetnu osobu, velikog profesionalca. To su mi neke najvažnije stvari pri dovođenju igrača, da je karaktar igrača vrhunski, sve informacije koje imamo do sada kažu da je vrhunski profesionalac, a i igračke kvalitete smo vidjeli u nekolicini utakmica i videa. Vjerujem da će biti naš vrlo važan igrač u ovoj sezoni, a i u sljedećim sezonama u kojima će biti s nama", kazao je Bjelica.

Zatim se novinarima obratio i simpatični Moubandje, prvo je pozdravio na hrvatskom pa se prebacio na engleski: "Dobar dan. Došao sam u Dinamo, u dobru momčad, jer želim igrati Ligu prvaka. Dinamo je veliki klub, u kojem se uvijek očekuju pobjede, klub ima mentalitet poput PSG-a u Francuskoj. Dugo sam odlučivao o nastavku karijere, trener me jako želio pa sam sretan što sam konačno stigao ovdje. Vjerujem da je ovo bila dobra odluka, trenirat ću maksimalno, a želim se plasirati i u Ligu prvaka."

Što ste znali o Dinamu prije dolaska? "Dosta toga, imam ovdje prijatelja, Gavranovića, koji mi je ispričao sve. Znam da nam je cilj igrati Ligu prvaka, ali i kako je Zagreb odličan grad za život. U to sam se već i uvjerio ovih dana. A naravno, znam da su tu igrali igrači poput Modrića ili Kovačića. Već sam bio ovdje, jednom sam igrao i za švicarsku U-21 reprezentaciju u Hrvatskoj."

Igrali ste protiv nekih od najvećih nogometnih zvijezda, poput Neymara, Cavanija, Mbappea, kako ćete se motivirati sada za utakmice u hrvatskom prvenstvu? "Znam da tu nema igrača poput Neymara ili Mbappea, ali Hrvatska ima dobre igrače, Dinamo je najbolji klub u Hrvatskoj, velik klub kao i PSG."

Slika 1 od 1.
Foto: Pixsell

Razgovarali ste s Vladimirom Petkovićem, što vam je rekao? "Vladimir je jako dobar trener, imam dobar odnos s njim. Rekao mi je da je Hrvatska odlična zemlja, da Dinamo svake godine igra Europu i da je ovo prilika za mene, da se razvijam."

Kada je igrao zadnju utakmicu i u kakvoj je formi? "Zadnju utakmicu igrao sam protiv Lillea u travnju. Proveo sam šest godina u Toulouseu, ali na kraju nisam htio produžiti ugovor, želio sam ići dalje. Treniram sa svojim privatnim trenerom, sada ću trenirati s momčadi."

Nije bilo lagano realizirati transfer: "Da, ali je Moubandje uvijek bio naš 'pick broj 1'. Mi smo prvo o njemu razmišljali, ali tu situacija nije bila jasna jer je on imao druge ponude i mogućnosti. Tada nam se sve skupa učinilo nemogućom misijom pa smo se okrenuli drugim opcijama koje također nisu urodile plodom. A sada smo se mi vratili njemu, a on nama. Samo neka bude zdrav pa da igra na nivou kao u Francuskoj", poručio je Bjelica.

Dinamu je teško dovesti igrača takvog životopisa iz Lige petice. "Nije lagano, nimalo. Moubandje je reprezentativac Švicarske, šest sezona je igrao u Francuskoj, takve stvari nikada nije lako realizirati. Kao što prošle godine nije bilo lako niti s Theophileom. No, ovakvim transferima Dinamo pokazuje svoju veličinu, veliki su igrači kroz povijest igrali ovdje, veliki igrači i sada igraju ovdje. Dinamo je u kontinuitetu na europskoj sceni, bilo kroz Ligu prvaka ili Europsku ligu, a Zagreb ugodan grad za život. Osim manjka publike, nema razloga zašto takav igrač ne bi došao ovdje."

"Trebali bi ga registrirati kroz dan-dva, a onda bi u pogonu mogao biti već sljedeći tjedan protiv Slaven Belupa. Vidjet ćemo, već je odradio jedan trening, ali s njim ćemo biti pažljivi. On i Olmo, koji nam se priključuje u petak, će trenirati po posebnom, individualnom programu", zaključio je Bjelica.

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!