Nogomet

Varaždinci predstavili petoricu novih igrača: "Želimo vratiti nogomet u Varaždin i biti značajan prvoligaš"

Dario Dodić • utorak, 16.07.2019.
Varaždinci predstavili petoricu novih igrača: "Želimo vratiti nogomet u Varaždin i biti značajan prvoligaš"
Foto: Pixsell

Prometno je danas bilo u prostorijama Gradskog stadiona u Varaždinu gdje je novi prvoligaš predstavio petoricu novih igrača...

Petoricu novih igrača predstavio je novopečeni prvoligaš Varaždin. Prvi se novinarima obratio predsjednik kluba Stjepan Cvek: "Želimo vratiti nogomet u Varaždin i biti značajan prvoligaš. To je početak priče kluba – da budemo stabilan prvoligaš i da se kroz neko vrijeme uključimo u trku za Europu, a i kasnije postanemo značajan čimbenik u europskim utakmicama."

"Zadovoljni smo s tim što smo učinili, ali to nije sve. Krećemo punim gasom da u Prvoj ligi budemo stabilan klub. Svakim danom i mjesecom dizat ćemo klub na više da uvjeti ovdje budu kao što su bili u najboljim danima bivšeg kluba" poručio je Cvek, a prenosi Varaždinski.rtl.hr.

Trener Varaždina Borimir Perković nije skrivao zadovoljstvo: "Zadovoljan sam i veseli me da vidim igrače ovdje. Imat ćemo koristi od njih, oni su u stanju da kvaliteta igre bude na većem nivou i drago mi je da smo dobili prava pojačanja. Zbog širine još nam treba stoper. Dino (op. a. Škvorc) je domaći dečko i ima još ponuda te je zamolio da mu damo vremena, gleda neke ponude i gleda što je najbolje za njega. On je u trenažnom procesu i vrlo bi dobro došao kao pojačanje, a kako kaže Otto Barić ‘uvijek su dobrodošla još dvojica’", kazao je Perković.

22-godišnji Tomislav Turčin jedna je od prinova u klubu. Već je neko vrijeme s momčadi, a stigao je s posudbe iz Rijeke: "Odabrao sam Varaždin jer mi se ideja i project kluba čine kao dobra priča. U dogovoru s trenerom vjerovao sam da ovdje mogu napraviti napredak u karijeri i otići stepenicu više. ‘Generalka’ je malo krenula loše, ali pokazali smo gard i vjerujem da ćemo se dizati iz utakmice u utakmicu."

Neven Đurasek stigao je na posudbu iz Dinama: "Ponosni sam Varaždinec i jako mi je drago da sam se vratio ovdje. Jedna cjelokupna priča je jako pozitivna, odmah kad mi je trener Bjelica dao do znanja da bi trebao potražiti sredinu gdje ću dobiti minute, znao sam da je Varaždin dobra opcija. Šteta što se nisam priključio ranije da malo više upoznam sve dečke, ali idemo u nove pobjede."

U klub je stigao i Goran Jozinović, nekadašnje "Hajdučko srce": "Nakon epizode u švicarskoj drago mi je da se vraćam u HNL. U razgovoru s trenerom i predstavnicima kluba došao sam ovdje, drago mi je da Varaždin opet ima prvoligaša. Nadam se da svojim iskustvom mogu pomoći kako i klubu, tako i ovim mladim momcima kojih ima dosta."

"U mlađim uzrastima kroz kadete i juniore tadašnji je Varteks davao dobre igrače i dobre reprezentativce. Dosta igrača znam iz ovog područja, tu je bilo teško za igrati u dobrom ambijentu i pred ovom publikom. Nadam se da shvaćaju da je klub prvi put u Prvoj ligi s dosta mladih igrača i da neće biti lako pa se nadam njihovoj podršci u svakom trenutku", rekao je Jozinović.

Doveden je i mladi Bjelorus Vitalij Lisakovič (21): "Drugu polusezonu sam igrao za Rudeš. Drago mi je vratiti se u Hrvatsku jer volim zemlju i drago mi je biti u takvom okruženju. Mlad sam, uklopit ću se u ekipu i želim pomoći koliko mogu."

Najviše je prašine podigao Jamal Bajandouh: "Prošlih šest godina igrao sam u Saudijskoj Arabiji u Al Ittihadu. Oduvijek sam želio napraviti transfer u Europu i drago mi je da sam upravo u Varaždinu. Po dolasku ovdje svi su me srdačno dočekali i pokušat ću im se odužiti na terenu. Znam da je hrvatska liga jako dobra i veselim se što ću u njoj zaigrati", kazao je "tigar" Bajandouh.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3333:51-1837
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!