Košarka

Odlično prvo poluvrijeme Hrvatske dovoljno za četvrtfinale EP-a!

Petar Jenjić • srijeda, 17.07.2019.
Odlično prvo poluvrijeme Hrvatske dovoljno za četvrtfinale EP-a!
Foto: FaH

U-20 hrvatska košarkaška reprezentacija plasirala se u četvrtfinale Europskog prvenstva pobjedom protiv Poljske sa 89:75...

Hrvatska košarkaška reprezentacija do 20 godina plasirala se u četvrtfinale Europskog prvenstva koje se igra u Tel Avivu. Danas je u dvoboju osmine finala bila bolja od vršnjaka iz Poljske rezultatom 89:75.

Hrvatska je odigrala sjajno prvo poluvrijeme, imala i više od 20 koševa prednosti. U posljednjoj četvrtini Poljaci su se uspjeli malo približiti, ali nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti.

Nakon početnog zaostatka od 2:0 Hrvatska je krenula jako. Odigrala je jako dobro prvih deset minuta, imala je veliko vodstvo od 21:4, a četvrtinu je zaključila s 13 koševa prednosti, bilo je 23:10.

Slično se nastavilo i u drugoj dionici u kojoj su mladi hrvatski košarkaši dominirali te bez većih poteškoća čuvali dvoznamenkastu prednost. U završnici poluvremena stigli su i do okruglih 20 razlike (43:23), da bi na odmor otišli s 21 razlike (46:25).

Tek je treću četvrtinu Poljska uspjela dobiti, no uoči zadnjih deset minuta zaostajala je 16 koševa (64:48). U posljednjoj dionici uspjela se spustiti na sedam koševa zaostatka u nekoliko navrata, ali više od toga nije išlo.

Hrvatsku je do pobjede predvodio Antonio Jordano s 21 poenom, dok su po 15 koševa dodali Domagoj Šarić i Toni Nakić (sedam skokova i pet asistencija).

Najbolji je kod Poljaka bio Lukasz Kolenda s 24 koša.

Europsko prvenstvo U-20:
Hrvatska - Poljska 89:75

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!