Vodeni sportovi

Održan drugi plivački maraton Podstrana - Ng7

Sportnet • srijeda, 17.07.2019.
Održan drugi plivački maraton Podstrana - Ng7

U nedjelju je u Podstrani održan drugi plivački maraton Podstrana – Ng7. Natjecanje je održano na 3 dionice od kojih je najkraća iznosila 1000 m, a najduža 7500 m. Većina natjecatelja bila je iz splitskih klubova, kako daljinskog plivanja, tako iz iz klasičnih plivačkih klubova...

Osim članova plivačkih i daljinsko plivačkih klubova, na startu utrke našli su se triatlonci, trkači i vaterpolisti, ali i rekreativci koji su iskoristili priliku da se okušaju u daljinskom plivanju. Uz natjecatelje iz splitskih klubova bilo je tu i natjecatelja iz ostalih dijelova Hrvatske, a dašak međunarodne konkurencije ovom natjecanju udahnuo je Piero Vallon iz Trsta koji nastupa za KDP Split.

Na natjecanju je nastupilo 43 plivačica i plivača. Prva utrka dana bila je ona na 1000 m u kojoj su najbrži bili Nina Jokić (KDP Split) i Lovre Tomić (PK Mornar). Na drugom mjestu utrku su završili Dunja Jutronić (KDP Primorje Rijeka) i Ivan Šitić (KDP Split), dok je treće mjesto pripalo Ani Bezić (AK Solin) te Ivi Strmotiću (VK Mornar).

Nedugo nakon završetka prve utrke na stazu su izašli natjecatelji na 2500 te 7500 m. Na kraćoj dionici se od početka utrke vodila zanimljiva borba između tri plivačice iz koje je kao pobjednica izašla Dora Komić (PK POŠK) ispred Petre Mijić (KDP Split) i Ivane Prižmić (KDP Split). Mušku utrku na 2500 m obilježili su mladi 12 godišnji blizanci Marin Krešimir i Ivan Branimir Kukoč članovi KDP Split, a uspješniji je bio Marin Krešimir. Treće mjesto zauzeo je Damir Brković.

U najdužoj utrci dana nije bilo velikih napetosti oko poretka. Već na samom početku od svih se odvojio prošlogodišnji pobjednik CRO CUP-a i hrvatski reprezentativac u daljinskom plivanju Grgo Mujan (KDP Split) koji je utrku na siguran način priveo kraju postavivši novi rekord staze. Iza njegovih leđa ostatku grupe pobjegli su Antonia Buličić (KDP Split), osvajačica CRO CUP-a i reprezentativka u daljinskom plivanju, i Petar Matić (KDP POŠK). Ipak, kako je utrka odmicala, tako je Antonia povećavala prednost pred pratnjom i u cilj ušla s novim rekordom ženske utrke. Drugo mjesto u muškoj utrci osvojio je Petar Matić, dok je druga kod plivačica bila Karla Šitić (KDP Split). Treće mjesto u muškoj i ženskoj konkurenciji pripalo je mladim članovima PK Mornar, petnaestogodišnjem Duji Kojundžiću i godinu mlađoj Lauri Vrdoljak.

Osim što je utrka prošla po lijepom vremenu i u vedroj atmosferi dodatnu ljepotu dala je činjenica da su mladi plivačice i plivači imali priliku startati zajedno s velikim imenima hrvatskog daljinskog plivanja kao što su Karla Šitić, jedina hrvatska olimpijka u daljinskom plivanju, Ivan Šitić, europski juniorski prvak na 5 km iz 2014., Antonia Buličić i Grgo Mujan, aktualni pobjednici CRO CUP-a i višestruki prvaci Hrvatske u daljinskom te uz još nekoliko sudionika koji iza sebe imaju isplivan Faros maraton, najpoznatiju hrvatsku utrku u daljinskom plivanju.

Za kraj je organizator natjecanja Sportska udruga Nova Generacija 7 najavio novo druženje sljedećeg ljeta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!