Košarka

Ponestalo snage nakon velikog povratka: Hrvatska nadoknadila -16 pa na kraju ipak izgubila

Petar Jenjić • četvrtak, 18.07.2019.
Ponestalo snage nakon velikog povratka: Hrvatska nadoknadila -16 pa na kraju ipak izgubila
Foto: Pixsell

Hrvatska košarkaška reprezentacija do 20 godina upisala je poraz u četvrtfinalu Europskog prvenstva od Francuske koja je ipak uspjela izdržati sve nalete protivnika...

Francuska ide u polufinale, Hrvatska neće u borbu za medalje. Konačan je to ishod četvrtfinala Europskog prvenstva do 20 godina u kojem su mladi hrvatski košarkaši upisali poraz rezultatom 71:63.

Francuzi su odigrali jako dobro prvo poluvrijeme, imali i 16 koševa viška, no odličnom trećom četvrtinom Hrvatska se uspjela vratiti u egal, međutim, nije uspjela izdržati do kraja.

Odmah na samom početku Hrvatska je mogla vidjeti dobru Francusku obranu, što nije ni čudno kada uzmemo u obzir da je primila 40 poena u osmini finala. Kako se razvijala prva dionica, činilo se da će se ponoviti izdanje iz spomenute runde (23:10), ali bilo je jasno da je Hrvatska kudikamo kvalitetnija momčad koja tako nešto neće dozvoliti.

Međutim, niti u drugoj četvrtini napad nije pretjerano dobro funkcionirao. Iako je odigrala nešto bolju obranu, nije uspjela spustiti zaostatak pa je tako na poluvremenu zaostajala istih 13 razlike, bilo je 35:22.

Drugo poluvrijeme donijelo je i drugačiju Hrvatsku, a na krilima Josipa Batinića i Tonija Nakića stigao je potpuni povratak u utakmicu. Spomenuti dvojac kombinirano je ubacio 26 poena na susretu, treću dionicu Hrvatska je dobila s 25:12 i stigla do izjednačenja na 47:47 uoči posljednjih deset minuta.

Odmah na početku posljednje četvrtine Francuska je tricom preuzela vodstvo, a Hrvatska ubačajem Nakića smanjila na 52:51, osam minuta prije kraja. U sljedećih šest minuta ubacila je tek dva poena, u međuvremenu ušla i u bonus uz pokoju sudačku odluku u krivom smjeru, što je Francuska iskoristila za novo odvajanje (61:53). Do kraja susreta Hrvatska je nastojala ostati u igri, ali nije uspjela.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Dylan Affo Mama sa 17 koševa, Ludovic Beyhurst dodao je 14 poena.

Izvrsni Toni Nakić s 24 poena predvodio je Hrvatsku, Josip Batinić dodao je 14 koševa, a Ivan Vrgoč 11 poena i 11 skokova.

Europsko prvenstvo U-20, četvrtfinale:
Francuska - Hrvatska 71:63

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!