Ostali sportovi

Hrvatska U-16 reprezentacija završila nastup u grupnoj fazi Eura na devetom mjestu

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 19.07.2019.
Hrvatska U-16 reprezentacija završila nastup u grupnoj fazi Eura na devetom mjestu

Najmlađa odbojkaška reprezentacija Hrvatske, u svom prvom službenom okupljanju, završila je nastup u grupnoj fazi U-16 Europskog prvenstva u Zagrebu na 9. mjestu...

U skupini s reprezentacijama Finske, Francuske, Njemačke, Slovenije i Rusije, mlade hrvatske odbojkašice upisale su četiri poraza i jednu pobjedu čime su završile na pretposljednjem mjestu skupine, ispred Finske.

Plasman u polufinale u talijanskom Trstu izborile su ekipe Rusije i Slovenije, dok su reprezentacije Francuske i Njemačke ušle u doigravanje od 5. do 8. mjesta s ekipama Nizozemske i Srbije.

Pod vodstvom izbornika Miodraga Stojakovića i njegovog stručnog stožera reprezentacija Hrvatske otvorila je natjecanje tijesnim porazom od Francuske. U borbi od pet setova, Francuskinje su nadjačale naše snage rezultatom 3-2, unatoč vodstvu Hrvatske od 2-1.

U 2. kolu naše su reprezentativke savladale Finsku, te na krilima raspoložene Mare Štiglić i Ane Burilović upisale pobjedu rezultatom 3-1 i time isprale gorak okus poraza u prošlom kolu.

U drami u 3. kolu protiv susjedne Slovenije, reprezentacija Hrvatske ispustila je vodstvo od 2-0, i nes(p)retno izgubila u još jednoj tijesnoj borbi na ovom Prvenstvu.

Protiv moćne Rusije i Njemačke, hrvatske reprezentativke nisu pokazale svoju najbolju igru, što se i odrazilo na rezultatu. U oba susreta Hrvatska je ostala bez dobivenog seta, izgubivši 3-0.

"Završili smo nastup na Europskom prvenstvu, nažalost dvije lopte su odlučile da ne ostanemo do kraja turnira. Iskustvo sudjelovanja na velikom natjecanju nam je mnogo značilo, dobili smo viziju gdje stojimo u odnosu na ostale europske ekipe. Odigrali smo dobro natjecanje, u sasvim izjednačenoj skupini nismo se osramotili, te smo završili na ukupno 9. mjestu. Na početku smo puta, znamo što nam u ovom trenutku nedostaje kako bi se približili konkurenciji, i nastavit ćemo naporno raditi, uz punu podršku Saveza. Čestitam curama, dale su sve od sebe, ovo je za njih bilo predivno iskustvo i velika lekcija ka daljnjem napretku", komentirao je nastup svoje mlade reprezentacije izbornik Miodrag Stojaković

Na U-16 Europskom prvenstvu u Zagrebu, boje Hrvatske branile su Tea Bakić, Karla Burđulez, Ana Burilović, Leonarda Inkret, Eva Krišto, Aurora Papac, Ana Petriško, Matea Smoljan, kapetanica Dorja Sulić, Mara Štiglić, Korina Topić i Ena Zajec.

U redovima Hrvatske posebno su se istaknule Ana Burilović, Aurora Papac i Mara Štiglić čime su nagovijestile svijetlu budućnost hrvatske odbojke.

Hrvatski odbojkaški savez

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!