Nogomet

Brbić: "Najodgovorniji sam ja kao predsjednik, radio sam kompromise koje nisam trebao"

Branimir Korać • petak, 19.07.2019.
Brbić: "Najodgovorniji sam ja kao predsjednik, radio sam kompromise koje nisam trebao"
Foto: FaH

Dan nakon ispadanja od Gzire Uniteda pred novinare je izašla velika četvorka Brbić - Jakobušić - Perasović - Bjelanović koji su govorili o aktualnoj situaciji. Glavna meta bio je Siniša Oreščanin...

Marin Brbić preuzeo je odgovornost na sebe za ovaj težak trenutak u Hajduku i natuknuo kako je morao reagirati ranije i smijeniti Sinišu Oreščanina odmah nakon njegovog proglasa.

"Moram se ispričati svim navijačima, svima koji vole klub, za blamažu, moram kazati da potpuno razumijem ljutnju i bijes navijača. Najodgovorniji sam ja kao predsjednik uprave, radio sam kompromise koje nisam trebao i pogriješio sam, kompromisi ne vode nikud... Razgovarali smo do dva ujutro, nismo htjeli donositi nikakve odluke vruće glave. Jutros sam mandat stavio Nadzornom odboru na raspolaganje, htio sam tako kazati da ovo što sam dosad napravio, da nisam dobro odradio jer kompromisi ne vode nikud. NO mi je dao opet puno povjerenje i zato nastavljam ovaj posao jer mislim da smo krenuli u dobrom smjeru, mi smo procese započeli, imamo jasan cilj, a to je ulazak u kvalifikacije za LP, a ako vidim da ne ide u tom smjeru, otići ću."

Mandat na raspolaganje stavio je i Saša Bjelanović koji se također ispričavao.

"Ispričavam se svim navijačima, ovo baca veliku mrlju na cijeli rad i klub, proći će puno vremena da bi se ispralo ovo. Ja sam nakon utakmice odmah ponudio ostavku predsjedniku zbog pritiska javnosti, a predsjednik je uzeo noć za analizu i jutros je potvrdio da želimo nastaviti u istom smjeru, on nije toliko negativan, nema odlazaka, dovodimo igrače, ovo je samo ružna epizoda... Prvi put nakon dugo vremena Hajduk radi drugačije, zasad smo samo dovodili, ali želimo napraviti momčad za kvalifikacije za Ligu prvaka dogodine. Žao mi je što je došlo do ovog, rezultat je presudio."

Lukša Jakobušić je dodao:

"Svaku nedjelju su nama izbori, neka se pojavi u nedjelju krpa na sjeveru, mi u ponedjeljak idemo, svjestan sam i da ja u nekoliko navrata nisam bio svoj, žao mi je zbog toga, a zato nisam tu."

Hajduk već praktički ima novog trenera, a njegovo ime bit će objavljeno u subotu do večernjeg treninga. "Što se trenera tiče, to ćete znati sutra navečer na treningu, on će ga voditi. Što se tiče kazni za ovaj nastup, uvedena je odredba da igrači zbog loše igre ne mogu biti kažnjeni."

Brbić je pojasnio i o kakvim je kompromisima riječ, a onda nastavio po Oreščaninu.

"Trener prve momčadi izdao je priopćenje i morao sam drugačije reagirati, prekoračio je ovlasti i trebao sam biti konkretan. Trener je jučer podcijenio protivnika i to se ne smije dogoditi, uvjeren sam da bi utakmicu lako dobili s prvom momčadi, da s njima sad igramo 10 utakmica, 10 bi dobili."

A otkaz je stigao zbog?

"Dobio je otkaz zbog lošeg rezultata jučer, ovdje se nije radilo o utakmici s ravnopravnim protivnikom, morali smo pobijediti, svi mislimo da je to najteži poraz u povijesti kluba koji će i nas i hajduk i oreščanina obilježiti. Izgubili smo od znatno lošijeg kluba kojeg smo morali dobiti zatvorenih očiju, a trener je stavio rezervnu momčad iz njemu znanih razloga", zaključuje Brbić.

Predsjednik je pokušao objasniti zašto nije odmah uručio otkaz Oreščaninu.

"Postupio sam protivno svojim uvjerenjima i krivo mi je, procijenio sam da trener dobro radi i da će klub s njim profitirati. Procijenio sam da momčad ima vibru i da je stanje dobro, ovaj rezultat od jučer ne znaci da je atmosfera bila loša nego je trener pogriješio u sastavljanju momčadi."

Brbić je i za kraj potvrdio odlazak Domagoja Bradarića.

"Transfer Bradarića je pred realizacijom, trebamo odraditi još samo tehničke stvari, transfer je skoro pa gotov... Treba vidjeti s novim trenerom, on mora brzo upoznati kadar pa ćemo vidjeti koji su sljedeći potezi."

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3333:51-1837
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!