Nogomet

Bjelica: "Zadovoljan sam ovom utakmicom, a Olma spremamo za uzvrat protiv Saburtala"

Iz Maksimira: Jan Šneler • petak, 19.07.2019.
Bjelica: "Zadovoljan sam ovom utakmicom, a Olma spremamo za uzvrat protiv Saburtala"
Foto: Pixsell

Trener Dinama Nenad Bjelica nije skrivao zadovoljstvo pobjedom protiv Lokomotive na početku ovosezonske HT Prve lige, a izjavom vezanom uz Danija Olma ulio je još malo nade Dinamovim navijačima...

Nakon rovovske bitke protiv Rijeke u hrvatskom nogometnom Superkupu, Dinamo je u prvom kolu HT Prve lige došao do rutinske pobjede nad Lokomotivom. Momčad s Kajzerice pokazala je znakove napadačke igre i dokazala da pripada u sam vrh hrvatskog nogometa, ali ipak kvaliteta Dinama isplivala je na površinu.

"Vrlo sam zadovoljan današnjom utakmicom. Čestitao bih igračima na zasluženoj pobjedi. Bili smo bolja momčad, stvorili smo bolje prilike i mogli smo možda i uvjerljivo pobijediti momčad koja ima brze igrače i zna igrati nogomet. Nismo dali previše prilika Lokomotivi i moram biti zadovoljan. Imali smo boljih i loših faza i na tome moramo raditi", rekao je nakon susreta Bjelica.

Trener Modrih osvrnuo se na sljedeći susret koji ih očekuje protiv Saburtalo Tbilisija u drugom pretkolu Lige prvaka. Bjelica očekuje razigrani domaći sastav i nešto slično onome što smo večeras vidjeli u Maksimiru.

"Bit će slična utakmica. Oni imaju brza krila, brzu tranziciju. Igraju isto u sistemu 4-2-3-1 i 4-4-2, ovisno o tome brane li se ili napadaju. Zvat ću kolegu Zekića ovih dana da dobijem još neku dodatnu informaciju. Svi su zdravi, dolaze nam u konkurenciju Šunjić i Majer. To su već dva ozbiljna igrača. Imamo na klupi još dobrih igrača, kao što smo imali i danas. Putujemo sa 20 igrača od kojih će tri biti golmani. Zagorca neće biti jer mora još strogo mirovati barem sedam dana", dodao je trener Dinama.

Nažalost, Dinamo će uzvratni susret morati igrati bez gledatelja zbog kazne UEFA-e, ali Bjelica ne smatra da je to nenadoknadiv gubitak jer su igrači spremni i na takvu situaciju. Svakako, puno draže bilo bi igrati pred punim maksimirskim tribinama.

"Pripremit ćemo se najbolje što možemo. Naravno da je podrška navijača važna. U ovom slučaju neće biti na tribinama, ali će biti uz nas", rekao je Bjelica.

Nezaobilazna tema ovoga ljeta kada je u pitanju Dinamo je Dani Olmo. Nije tajna kako sjajnog Španjolca prate mnogi klubovi diljem Europe, ali kraj srpnja se bliži, a Olmo je još uvijek u Dinamu. Iako su šanse da ostane još uvijek male, Bjelica slično kao i sam Olmo, gleda na njega kao na igrača Dinama.

"Olmo djeluje super, došao je nasmijano. Svi smo htjeli da oni budu prvaci kada je Hrvatska ispala. Vratio se svjež u glavi i brzo će se pripremiti. On je staložen i miran i ne vidim opasnost da može podleći pritisku. Napravit ćemo mini ciklus s Olmom da može konkurirati za uzvrat", istaknuo je trener Modrih.

Na kraju, Bjelica je istaknuo kako će sigurno u krugu prve momčadi ostati Dinko Horkaš, Antonio Marin i Joško Gvardiol, dok će se povremeno priključivati prvom sastavu Marko Gjira, Bartol Franjić i Roko Baturina ako u međuvremenu ne odu negdje na posudbu.

FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 3056:24+3266
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 3033:41-833
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!