Nogomet

Skender vrlo zadovoljan: "Čestitke mojim dečkima, tako se ulazi u prvenstvo"

Branimir Korać • subota, 20.07.2019.
Skender vrlo zadovoljan: "Čestitke mojim dečkima, tako se ulazi u prvenstvo"
Foto: Pixsell

Osijek je novu sezonu otvorio pobjedom 2:0 protiv Slaven Belupa. Bio je to vrlo dobar nastup Osječana i zaslužena pobjeda...

Dino Skender prvi je sudac koji je u HNL-u prema novim pravilima kažnjen žutim kartonom, no ne uzbuđuje se. Još.

"Ne znam je li se akumuliraju, možda mi negdje dođe glave."

Što se tiče samog susreta, Skender je imao puno razloga za zadovoljstvo.

"Mogu biti jako sretan i zadovoljan što smo na pravi način otvorili prvenstvo, mislim da se ovako igraju prve utakmice koje su uvijek škakljive i nezgodne. Ne mogu reći da nas je poljuljala ta generalka, mi smo znali da smo odradili dobar posao na pripremama. Za Slaven smo se dogovorili da ćemo stati tvrdo, čvrsto, disciplinirano, da nećemo srljati ni u obrani, ni u napadu i jednostavno kako vrijeme odmiče da pokušamo preuzeti kontrolu igre. Upravo tako su se stvari odvijale, čak mi je drago da smo prvi gol zabili iz jedne oduzete lopte nakon visokog presinga pa mogu biti zadovoljan i s defenzivnim i ofenzivnim dijelom. Slavenu, na moje zadovoljstvo, nismo ništa dopustili. Odlična defenzivna utakmica, a prema naprijed još ima prostora, ali s obzirom da je prvo kolo, mogu biti jako zadovoljan. Čestitke mojim dečkima, tako se ulazi u prvenstvo."

Vrlo dobro su zajedno funkcionirali Marić i Mance, obojica su bili strijelci, a Mance je dodao i asistenciju.

"Jako me veseli što su obojica nagrađeni za doprinos momčadi. Kada su dečki pošteni, nogomet sve vraća. Tako se i njima vratilo u ovoj situaciji, odradili su dobru utakmicu i obrambeno i napadački. Kud veće sreće da su obojica zabili gol i podigli si samopouzdanje na početku prvenstva. Bitno nam je da taj model igre i sustav funkcionira i da to što igramo s dva napadača i rezultira time da napadači zabijaju golove. Svi su tu da igraju i dolaze u izgledne situacije, a oni su tu da ih realiziraju. To nas jako veseli i nadam se da je to tek početak njihove dobre suradnje u napadu."

Obrambena faza Osijeka bila je impresivna, mladi Šutalo bio je sjajan, stoperi općenito, bokovi...

"Jedno su prijateljske utakmice, a jedno su prvenstvene i jako mi je drago što je Šutalo odigrao odličnu utakmicu, ali ne samo on već i Mile, Majstorović, Šorša, Bočkaj, a dio obrane meni su i napadači. Jako dobra obrambena partija cijele momčadi, a sigurnost s Ivušićem iza me dodatno raduje. To je ono na čemu smo najviše radili u zadnje vrijeme i drago mi je da smo nakon generalke pokazali da kada smo pravi i uđemo maksimalno vidi se organizacija."

Bočkaj je na samom kraju zaradio udarac, a još nema potvrde o težini ozljede kvadricepsa desne noge. Potpuno isto mjesto na koje je zaradio udarac protiv Dinama pa dugo pauzirao.

"To mi je malo pokvarilo veselje. Čekat ćemo pa vidjeti, ako Bog da sve će biti u redu. Jedina mrlja na ovaj dan."

Osijeku sada slijedi Europa, u četvrtak će igrati protiv bugarskog CSKA.

"Sada počinje priprema za CSKA i što god bih sada rekao, slagao bih jer moram tek vidjeti kakvo je stanje, izanalizirati utakmicu. Nisam bez veze ponavljao da u prvenstvo moramo prije svega defenzivno dobro ući s obzirom što nas čeka u Sofiji. Mi znamo što je Europa i što je gostovanje u Europi, pogotovo protiv takve momčadi u takvoj atmosferi. Tu moramo biti besprijekorni tako da moramo stvoriti čvrstinu i kvalitetu da možemo iz toga biti opasni prema naprijed."

Naravno, bilo je i stvari na kojima treba i dalje raditi.

"Neke stvari sjedaju s vremenom. Nogometna momčad je živi proces i ona stalno ide prema naprijed. I ovdje nije bilo baš tečno kao što bih ja htio da bude. No tu je par novih igrača i dok ta komunikacija ne sjedne do kraja, znači komunikacija između igrača, njihova suradnja, ne može to ići baš tako tečno na prvu loptu. Bit će tu još prostora i vremena, ali opet, takva je bila utakmica. Belupo nam je izašao u presing i morali smo ga razbijati. Tada veznim igračima nije baš lako svaki put doći i primiti loptu kada su stalno pod pritiskom. Iz linije u liniju tu je još dosta prostora za napredak i bit će bolje s vremenom."

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!