Nogomet

Kovaču i Bayernu pobjeda protiv Reala, Modriću prvo poluvrijeme

Petar Jenjić • nedjelja, 21.07.2019.
Kovaču i Bayernu pobjeda protiv Reala, Modriću prvo poluvrijeme
Foto: EPA

Noćas su odigrane tri utakmica na International Champions Cupu, a u najzanimljivijem dvoboju Bayern je stigao do pobjede protiv madridskog Reala...

Svoju prvu utakmicu na natjecanju odigrala je Benfica koja je za protivnika imala Guadalajaru te ju svladala s 3:0. Dva pogotka u prvom i jedan u drugom poluvremenu bila su i više nego dovoljna za konačnu pobjedu.

Već u četvrtoj minuti Portugalci su poveli, Caio je ubacio, a loptu u mrežu iz blizine lakoćom skrenuo Raul de Tomas.

Rezultat se nije promijenio sve do 70. minute kada je Jota lijepo proigrao Rafu Silvu u kaznenom prostoru, a ovaj lakoćom matirao protivničkog vratara. Četiri minute kasnije sličnu je situaciju iskoristio i Haris Seferović.

Drugu utakmicu na istom turniru odigrao je Arsenal koji je upisao i drugu pobjedu, noćas je bio bolji od Fiorentine rezultatom 3:0, a posebno se istaknuo Eddie Nketiah dvama pogocima.

U 15. minuti Topnici su poveli. Sead Kolašinac ubacio je prizemnu loptu u kazneni prostor, a Nketiah se uspio izboriti za loptu i poentirati za vodstvo.

Drugi gol stigao je u drugom poluvremenu, a ponovno je isti igrač bio strijelac nakon što ga je uposlio Alexandre Lacazette. Konačan rezultat postavio je Joe Willock u 89. minuti.

Utakmica večeri definitivno je bila ona između Bayerna i Real Madrida. Zinedine Zidane uvrstio je u početnu postavu Edena Hazarda, a nastupali su i Luka Jović, Ferland Mendy i Rodrygo Goes.

Do pripremne pobjede stigla je momčad Nike Kovača koja je u konačnici slavila s 3:1. U vodstvo ih je doveo Corentin Tolisso u 15. minuti nakon ubačaja Kingsleyja Comana. Prvi mu je udarac obranio Courtois, ali drugi ipak nije uspio.

U drugom poluvremenu Real je istrčao s drugom postavom, iz igre je izašao i Luka Modrić, a Bavarci su postigli još dva gola.

Prvo je u 67. minuti krasno pogodio Robert Lewandowski nakon što je "okrenuo" svog čuvara u šesnaestercu, a dvije minute kasnije pogodio je i Serge Gnabry.

U 81. minuti Sven Urleich zaradio je isključenje zbog rušenja igrača u izglednoj gol šansi, a iz tog slobodnog udarca krasno je, u svom debiju pogodio Rodrygo.

Rezultati by SofaScore

International Champions Cup:
Benfica - Guadalajara 3:0
Arsenal - Fiorentina 3:0
Bayern - Real Madrid 3:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!