Vodeni sportovi

Održan 10. Plivački maraton Raslina, Grgo Mujan do pobjede s rekordom staze

Sportnet • nedjelja, 21.07.2019.
Održan 10. Plivački maraton Raslina, Grgo Mujan do pobjede s rekordom staze

U Raslini je održan jubilarni 10. Plivački maraton Raslina na kojem je najbrži bio Grgo Mujan (KDP Split) uz novi rekord staze...

Grgo je dionicu dugu pet kilometara otplivao za 59 minuta i deset sekundi postavši tako prvi natjecatelj koji je raslinsku stazu savladao za manje od jednog sata. Najbrža plivačica i ovog puta bila je Antonia Buličić (KDP Split) ostvarivši tako i treću pobjedu u ovogodišnjoj trećoj CRO CUP utrci.

Vrijeme je u Raslini bilo iznimno naklonjeno organizatorima i plivačima na 10. Plivačkom maratonu u Raslini te se može reći da su na stazi vladali gotovo bazenski uvjeti. U točno deset sati označen je start jubilarnog maratona, a na startu se našao rekordni broj plivačica i plivača, njih 187 koji su nastupili na dvije dionice. Glavna utrka bila je ona na 5000 m i na njoj je nastupilo 17 plivačica i 60 plivača, dok je na kraćoj dionici, onoj na 1500 m, pobjedu lovilo 36 plivačica i 74 plivača.

Nepunih 20 minuta nakon starta na cilj utrke dužine 1500 m stigao je Toni Radak (PK More), a za njim su slijedili Duje Kojundžić (Mornar) i Roko Krpina (Medveščak). Najbrža djevojka na kraćoj dionici bila je Lara Belakušić (PK More) dok su se na drugom i trećem mjestu smjestile Lucija Brkičić (PK Medveščak) i Tea Jukić (PK More).

I dok su posljednji natjecatelji na 1500 m lagano privodili utrku kraju, stazom je u rekordnom vremenu prošao Grgo Mujan, ostavrivši tako drugu pobjedu u svom drugom ovogodišnjem nastupu u CRO CUP-u. Gotovo pet minuta poslije njega do cilja je doplivala grupa od dva plivača i najbrže plivačice danas. Najbrži u ovoj grupi bio je Leon Martinjaš (KDPSR Poreč) s vremenom 1:04:08 ispred svog klupskog kolege Edija Hadžića (1:04:09) te Antonije Buličić (1:04:10).

Do drugog mjesta u konkurenciji plivačica doplivala je Leona Coha (KDP Posejdon) koja je stazu preplivala za 1:05:16, dok je treća bila Karla Šitić (KDP Split). Među najbržih deset danas našli su se još Dino Špadina (KDP Split), Vlado Pilipović (KDP Posejdon), Niko Vlatković (KDP Donat) te četvrta među plivačicama Nina Jokić (KDP Split).

Sljedećeg vikenda na rasporedu je prvenstvo Hrvatske u daljinskom plivanju na 10000 metara koje će se tradicionalno održati u Omišu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!