Vodeni sportovi

Olimpijski pobjednik sišao s postolja: "Frustriran sam, a mislim da i znate zbog čega"

Petar Jenjić • ponedjeljak, 22.07.2019.
Olimpijski pobjednik sišao s postolja: "Frustriran sam, a mislim da i znate zbog čega"
Foto: EPA

Olimpijski pobjednik na 400 metara slobodno Mack Horton sišao je s pobjedničkog postolja za vrijeme intoniranja kineske himne zbog kontroverznog pobjednika Sun Yanga...

Australac Mack Horton osvojio je srebro na Svjetskom prvenstvu, no tijekom intoniranja kineske himne u čast pobjednika Sun Yanga sišao je s postolja, a s njim se nije niti rukovao niti želio slikati.

Još 2014. godine Sun je suspendiran zbog dopinga na tri mjeseca, a nedavno je otkriveno kako je i čekićom uništio svoje uzorke krvi. Optužbe su negirane, FINA je procijenila kako pravila nisu prekršena, no Svjetska antidopinška agencija uložila je žalbu sportskom arbitražnom sudu u Laussani.

"Njegovo ponašanje i sve što se događalo, govori više nego ja mogu reći. Frustriran sam, a mislim da i znate zbog čega", kazao je Horton.

Iako je njegov postupak naišao na odobravanje kolega plivača, FINA je upozorila Hortona kako se propisi trebaju poštovati.

"Načelo slobode govora FINA poštuje, ali se mora provoditi u pravom kontekstu. Kao i u svim većim sportskim organizacijama, sportaši i njihovi pratitelji svjesni su odgovornosti oko poštivanja FINA-inih propisa i da se ne koriste njeni događaji kako se davale osobne izjave ili geste."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!