Vodeni sportovi

Nikola Obrovac s novim hrvatskim rekordom do polufinala Svjetskog prvenstva

Mihaela Bradovski • utorak, 23.07.2019.
Nikola Obrovac s novim hrvatskim rekordom do polufinala Svjetskog prvenstva
Foto: Pixsell

Nikola Obrovac napravio je ono po što je i došao u Gwangju. Isplivao je svoju najbolju utrku u karijeri i s novim hrvatskim rekordom dohvatio je polufinale...

U vrlo jakim kvalifikacijama u kojima je pao i azijski rekord, Nikola Obrovac izborio je svoje mjesto među 16 najboljih plivača svijeta.

Obrovac je u kvalifikacijama na 50 prsno upisao 15. vrijeme s isplivanih 27.27 što je ujedno i novi hrvatski rekord, 19 stotinki bolji od starog.

Stari hrvatski rekord ne bi mu bio dovoljan za polufinale, s tim vremenom bio bi tek 20., ali Obrovac je zato isplivao najbolju utrku dosadašnjeg dijela karijere u ovoj disciplini i prošao u polufinale.

Daleko najbrži u kvalifikacijama bio je svjetski rekorder i apsolutni favorit za zlato Adam Peaty koji je isplivao 26.28, odnosno 45 stotinki brže od drugoplasiranih Joaa Gomesa Juniora i Felipea Lime.

Polufinalne utrke na 50 prsno na rasporedu su danas od 13:40 sati, a Obrovac će plivati u drugoj skupini.

U noćašnjim kvalifikacijama nastupio je i Filip Zelić na 200 leptir, ali on je ostao daleko od polufinala. Za polufinale je trebalo isplivati najmanje 1:57.14, a Zelić je s 2:02.47 završio na 38. mjestu. Inače, to je i tri sekunde lošije vrijeme koje je Zelić imao prijavljeno.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!