Vodeni sportovi

Tucak: "Nismo igrali onako kako možemo", Joković: "Jedino čime možemo biti zadovoljni je polufinale"

Sportnet, Petar Jenjić • utorak, 23.07.2019.
Tucak: "Nismo igrali onako kako možemo", Joković: "Jedino čime možemo biti zadovoljni je polufinale"

Hrvatski izbornik i vaterpolisti osvrnuli su se na utakmicu i pobjedu protiv Njemačke, a svi su svjesni kako će to u polufinalu Svjetskog prvenstva morati biti puno bolje...

Izbornik Hrvatske Ivica Tucak osvrnuo se na prolazak u polufinale Svjetskog prvenstva. U konačnici je najvažnije da je pobjeda ostvarena te da je momčad imala jednu ovakvu utakmicu gdje nije igrala najbolje što može.

"Najbitnije je da smo izvukli utakmicu. Sad ne mogu reći jesmo li igrali dobro, loše, ali nismo igrali onako kako možemo. To je uvjetovano i snagom suparnika na što sam upozoravao, ali i značajem utakmice. Počeli smo lošije, zatim smo ostvarili željeno, uvjerljivo poveli, a onda primili nekoliko neozbiljnih golova. Evo, to je jedina moja zamjerka danas, to mi se bi ne smijemo dopustiti u trenucima kada smo utakmicu prelomili. Tada ju moramo kao brod polako voditi na parkiralište, kako se kaže. Sad mi je čak i drago da je ovakva utakmica bila samo zato da smo imali jednu tešku utakmicu, odnosno teško izborenu pobjedu."

U polufinalu to mora biti puno bolje, tvrdi igrač Loren Fatović.

"Izvukli smo se na kraju, ali mislim da smo svjesni da u polufinalu moramo biti puno bolji. Bolji će uostalom biti i suparnik. Glavno je da smo se izvukli. Ipak je pritisak veliki, favoriti smo, svi nas stavljaju u tu ulogu što je i razumljivo. Ipak, glavno je da smo pokazali karakter i izvukli pobjedu. Mislim da imamo kvalitetu dobiti i Španjolsku."

Prema Mari Jokoviću, ništa nije funkcioniralo i jedino mogu biti zadovoljni pobjedom.

"Jedino čime možemo biti zadovoljni je prolazak u polufinale. Apsolutno ništa od onog što smo se dogovorili nije funkcioniralo, odnosno nismo se držali dogovorenog. Ušli smo premekano i premlako. Pokazali su zavidno zajedništvo na čemu im čestitam."

HVS

FOTO: Srđan Ilić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!