Košarka

Hrvatska pobjednik Stanković kupa, Kineze pokopala očajna trica

Branimir Korać • srijeda, 24.07.2019.
Hrvatska pobjednik Stanković kupa, Kineze pokopala očajna trica
Foto: Pixsell

Hrvatska košarkaška reprezentacija pobjednik je Stanković kupa. U finalu je bila bolja od domaćina Kine sa 72:59 uz užasnu tricu Kineza...

Hrvatski košarkaši osvojili su Stanković kup nakon što su u finalu svladali domaćina Kinu sa 72:59. Dan ranije svladana je Latvija također vrlo uvjerljivo, a niti u ovom susretu nije bilo problema za Mršićeve izabranike.

Hrvatska je rano stekla prednost, Kinezi su se na pogrešan način pokušavali vratiti u susretu, napucavali su se tricama, a šut za tri poena na kraju im je bio užasnih 3/30. Upravo to ih je jako skupo stajalo i s takvim šutom nisu imali nikakve šanse.

Hrvatska je u završnici prve dionice uspjela doći do gotovo dvoznamenkastre prednosti, serijom 9:2 otišla je na 23:14 i do kraja susreta rutinski je održavala vodstvo.

Kako su Kinezi odradili prvo poluvrijeme, dovoljno govori podatak da su ubacili samo 20 poena za 20 minuta i Hrvatzska je na odmoru vodila 34:20.

U istom ritmu nastavilo se i u drugom poluvremenu, Hrvatska je održavala prednost u dvoznamenkastim vodama, a raspoloženi Guo Ailun bio je usamljen i nije mogao vratiti Kineze u igru.

Na kraju je Hrvatska slavila 72:59 uz 20 poena i šest asistencija Rogića te 11 poena Vrankovića. Kod Kineza Guo je upisao 18 poena i šest asistencija.

Hrvatska je tako obranila naslov pobjednika Kupa Borislava Stankovića koji je prošle godine osvojila ispred Tunisa, a ove godine iza nje je ostala Kina. Tunižani su zauzeli treće mjesto dok je Latvija na dnu.

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!