Rukomet

Hrvatska pobjedom protiv Islanda osigurala ulazak u polufinale EYOF-a

Sportnet, Branimir Korać • srijeda, 24.07.2019.
Hrvatska pobjedom protiv Islanda osigurala ulazak u polufinale EYOF-a
Foto: Davor Sajko

Hrvatska muška reprezentacija mlađih kadeta pobijedila je Island 24:21 i osigurala polufinale na Europskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) u Azerbajdžanu.

Nakon remija sa Slovenijom i poraza od Francuske, mladi hrvatski rukometaši trebali su pobjedu protiv Islanda. Budući da je Francuska slavila protiv Slovenije, ona je kao prva s četiri boda prošla u poluzavršnicu. Hrvatska ima tri boda kao i Island, ali bolji međusobni susret i čeka prvoplasiranu reprezentaciju iz skupine A, a to će biti bolji iz susreta Njemačka – Danska.

U susretu Hrvatske i Islanda, jednom od dva (jer nešto kasnije igraju juniori međusobno na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj) prvo poluvrijeme bilo je u potpunosti izjednačeno. Povela je Hrvatska 2:0, ali Island je to brzo stigao i otišao na prednost 5:3 u devetoj minuti. Deset minuta poslije imali su Islanđani i tri pogotka viška na svojoj strani, ali su naši dečki serijom 6:3, sve stigli i na predah otišli s 11:11.

U nastavku vrlo sllična priča. Island ima minimalnu prednost, Hrvatska to dostiže. U 46. minuti hrvatska izabrana mladost napokon bježi na tri pogotka prednosti (18:15) i čini se tu definitivno lomi susret. Najveća prednost Hrvatske bila je plus pet pogodaka u 53. (21:16). Island je do kraja pokušavao na sve načine to ugroziti, ali nije uspio ništa više osim smanjenja prednosti na minus tri.

Dominik Kuzmanović bio je briljantan na hrvatskim vratima sa 17 obrana. Čak devet naših igrača upisalo se među strijelce. Ivan Barbić bio je najefikasniji s pet pogodaka iz sedam pokušaja. Trojica su zabila po četiri pogotka, David Štrković četiri od četiri, Matija Car četiri od pet, i Fabijan Grubišić četiri od osam udaraca. Kod Islanđana šest pogodaka Amora Vidarssona.

U drugom susretu trećeg kola naše B skupine Francuska je pobijedila Sloveniju 30:29 i kao prva ide u polufinale. Hrvatska je drugoplasirana, Island treći, a Slovenija četvrta. Polufinalni susreti na rasporedu su u petak 26. srpnja, a sureti za treće mjesto i finale u subotu 27. srpnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!