Nogomet

Bišćan: "Morat ćemo biti bolji nego protiv Varaždina ako mislimo nešto napraviti u Kranjčevićevoj"

Mihaela Bradovski • petak, 26.07.2019.
Bišćan: "Morat ćemo biti bolji nego protiv Varaždina ako mislimo nešto napraviti u Kranjčevićevoj"
Foto: FaH

Rijeka u drugom kolu HT Prve lige gostuje u Kranjčevićevoj kod Lokomotive. Očekuje se vrlo zanimljiva utakmica, a Igor Bišćan upozorava kako će biti vrlo teško, teže nego protiv Varaždina...

Igor Bišćan vrlo je oprezan uoči dvoboja s Lokomotivom. Svjestan je da je Rijeka mogla bolje protiv Varaždina i da ta prezentacija neće biti dovoljna protiv Lokosa.

"Očekuje nas u svakom slučaju jako zahtjevna utakmica kao i uvijek protiv Lokomotive, nezgodne momčadi. Pokazala je u prvoj utakmici s Dinamom, unatoč porazu, puno toga kvalitetnog, dobrog nogometa i puno stvari koje bi nam mogle raditi probleme. Imaju nekoliko izrazito nezgodnih pojedinaca, vrlo su brzi i živi. Morat ćemo biti bolji nego protiv Varaždina ako mislimo nešto napraviti u Kranjčevićevoj."

S trenerom se slaže i Roberto Punčec koji baš i nema dobre uspomene iz susreta protiv Lokomotive.

"Tradicionalno neugodno gostovanje, otkad sam tu samo smo ih jednom dobili u gostima. Neće biti lako, još uvijek se tražimo što je i normalno na početku sezone. Nismo u formi, ali ona se stječe kroz utakmice. Ovo nam je nova prilika da pokažemo što smo radili. Dolazi nam i Europa, ovdje možemo podići samopouzdanje."

Alexander Gorgon vjerojatno neće igrati protiv Lokomotive.

"Situacija s Gorgonom nije najbolja. Probao je trenirati, ali nakon treninga imao je reakciju i pod velikim je upitnikom za Lokomotivu."

Još dalje od povratka su Jakov Puljić i Petar Mamić.

"Puljić? To je zeznuta ozljeda i neće ići tako brzo. On postepeno diže opterećenje, ali teško je procijeniti kada će uopće moći probati ići punom snagom. Sigurno naredne dvije utakmice neće biti u konkurenciji. Mamić je bolje od Puljića, ali niti on ne može trenirati pa je i on van konkurencije."

Bišćan je posve koncentriran na Lokomotivu i još ne razmišlja o europskom protivniku, dvoboj između Aberdeena i Čikure nije u cijelosti odgledao.

"Malo sam gledao nakon treninga koliko sam uhvatio, ne mogu reći ništa konkretno, uostalom konmcentrirani smo na Lokomotivu. Bitno je kako ćemo odraditi posao do te utakmice, a tamo uopće nije sigurno tko će proći. Ima još dosta vremena, usput skupljamo informacije i bit ćemo spremni. Imali smo skauta na toj utakmici, Ante Tomić ju je pratio."

Neki od igrača koji su zdravi, nisu se našli u zapisniku i to proširenom, no takve stvari će se događati.

"Ima nas dosta i svi konkuriraju, a sada tko će biti van zapisnika, ovisi o drugim stvarima. Ovo je početak sezone i možda će se događati da neki koji nisu bili van zapisnika sada budu. No imamo dosta utakmica i kada krene Europa čeka nas dosta težak raspored, dečkima sam objasnio situaciju, ali sigurno je da će svi dobiti priliku. I dalje traje borba za pozicije do prve reprezentativne pauze kada će se neke stvari iskristalizirati. Do tada nas čeka dosta toga."

Kada se vrati na dvoboj s Varaždinom, Bišćan je u biti zadovoljan jedino ulaskom u utakmicu.

"Bio sam zadovoljan ulaskom i prvih 15-20 minuta kada smo igrali kako treba protiv zatvorenog protivnika. No nakon gola postali smo nonšalantni i preopušteni, gubili smo disciplinu, griješili atipično i brzo smo kažnjeni. Do kraja poluvremena smo se pogubili. U drugom dijelu bili smo ozbiljniji, ali nedostajalo je kvalitete prema naprijed. Očekivali smo svi malo više, ali upozoreni smo da nismo ekipa koja može igrati iakko drugačije nego maksimalno ozbiljno."

Bišćan je prokomentirao i nastup Lepinjice koji je bio iznimno precizan u dodavanjima.

"Lepinjica je bio puno na lopti, bilo je dobrih rješenja, pamtim vrhunsko dodavanje za Tomečaka i još neka dodavanja. No on je dosta ograničen svojom pozicijom, igra tamo gdje se nipošto ne smije izgubiti lopta pa su ta dodavanja bila kakva su bila. Činjenica da je često bio na lopti, pokazuje da se puno kretao."

Od onih koji nisu odigrali na najvišoj razini su Pavičić i Halilović.

"Pavičić je i sam u kratkom razgovoru to priznao. Haliloviću i njemu nedostajala je brzina, imao je crijevnih problema tijekom tjedna, a nije ni prošao cijele pripreme. Još uvijek svi mi hvatamo formu pa je i on u toj situaciji."

Protiv Lokomotive bit će ključno skratiti protivniku prostor za manevar.

"Jako su živi kada im se da prostora kao što su u Maksimiru radili u dovoljno navrata. Treba im uskratiti prostor, reagirati na vrijeme, biti gust i pametan."

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!