Vodeni sportovi

Tucak: "Nikada u igrače nisam gubio vjeru i neću dok sjedim na ovoj klupi"

Petar Jenjić • subota, 27.07.2019.
Tucak: "Nikada u igrače nisam gubio vjeru i neću dok sjedim na ovoj klupi"
Foto: Pixsell

Ivica Tucak osvrnuo se za HRT na pobjedu protiv Mađarske i osvajanje brončane medalje, ističući kako nije ono što su željeli, ali da su, prije svega, igrači zaslužili završiti turnir pobjedom...

Nakon Mara Joković, za HRT je izjavu dao i izbornik Ivica Tucak koji se zahvalio svojim igračima koji su zaslužili još jednu medalju.

"Momci su prije svega zaslužili još jednu medalju. Bronca na Svjetskom prvenstvu nešto je veliko za sve nas, za sve sportaše. Vidim to po broju primljenih poruka kolega sportaša koji znaju kako je biti treći na svijetu. Koristim priliku da se zahvalim momcima koji su odigrali grandioznu utakmicu protiv jakog protivnika kao što je Mađarska. Sretan sam, ali nije ono što smo htjeli. Neće uvijek biti zlato, neće biti srebro, ali mi smo na postolju."

Nije bilo lako nakon poraza od Španjolske, ali Hrvatska se uspjela podignuti. Nakon svega slijedi odmor, a zatim i analiza cijelog ljeta.

"Iza mene jako su teška dva dana, analize, tuge, boli i pokušaja da se ovo sve skupa digne, ali uspjeli smo prije svega zahvaljujući njima. Nikada nisam i neću gubiti vjeru u igrače, dok sjedim na ovoj klupi. Za mene i nas ovo je velik rezultat. Treba se dobro odmoriti i nakon toga napravit ćemo analizu svega. Cijelo je ljeto bilo fantastično, i Svjetska liga i Svjetsko prvenstvo, sve je bilo odlično osim polufinala. Sve ćemo izanalizirati što je dovelo do tog poraza, zašto smo tako reagirali, a neki se odgovori već nameću. U sportu nema lošeg dana, taj loš dan je zbog nečega, no sada je to najmanje bitno. To je i zbog kvalitete protivnika. Hvala svim igračima, sturčnom stožeru i svima koji su nas pratili. Idemo dalje."

Sljedeći cilj je osiguravanje vize za Olimpijske igre za Tokio. Cilj je, kao i uvijek, dolazak što dalje, do samog finala.

"Nije lako. Kada bi netko znao što su ova dva dana bila, ovako reagirati, to čini razliku između pravih ekipa i sportaša te onih koji to neće biti. Nećemo uvijek biti zlatni, mi smo vrh svjetskog vaterpola. Bilo je jako teško, posebno posljednjih 48 sati, kao i ova utakmica sama po sebi koju smo dugo lomili. Prvi sljedeći cilj jest viza za Tokio, onda ćemo vidjeti. Olimpijske igre uvijek su kruna, tako će biti i ovaj put. Moja je želja da ponovno igramo finale i da osvojimo zlato. To su moje želje, znam da imamo kvalitetu, imamo snagu. Živimo ovo i mi smo živjeli ovo Svjetsko prvenstvo. Mi smo se budili i išli spavati sa zlatom, ali nije išlo, bit će još Prvenstava. Ova ekipa vrijedi puno", dodao je Tucak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!