Rukomet

Budućnost je svijetla: Mlada hrvatska reprezentacija u finalu Svjetskog prvenstva!

Mihaela Bradovski • subota, 27.07.2019.
Budućnost je svijetla: Mlada hrvatska reprezentacija u finalu Svjetskog prvenstva!
Foto: Pixsell

Hrvatska rukometna reprezentacija do 21 godine i drugi put svladala je snažni Portugal i plasirala se u finale Svjetskog prvenstva! Dominikovićevi izabranici igraju fantastičan turnir i kao jedina neporažena reprezentacija došli su do finala gdje ih čeka novi težak dvoboj, ovaj put protiv Francuske...

PORTUGAL - HRVATSKA 28:31 (9:12)

Portugal: Diogo Valereio (13 obrana), Manuel Gaspar, Francisco Pereira, Fabio Teixeira, Goncalo Vieira 2/6, Luis Frade 5/8, Pedro Santana, Nuno Reis, Diogo Silva 9/11, Andre Gomes 3/5, Francisco Silva, Leonel Fernandes 6/7, Jenilson Monteiro 2/5, Pedro Loureiro, Ruben Ribeiro 1/4, Valter Soares

Hrvatska: Ivan Ereš (8 obrana), Ivan Panjan (1 obrana), Lovro Malec, Fran Mileta 7/8, Dominik Novak 1/1, Karlo Godec, Filip Vistorop 4/8, Ivan Martinović 8/14, Tomislav Špruk 1/3, Adrian Miličević, Zvonimir Srna, Josip Vekić, Marko Račić, Daniel Papić 1/2, Josip Šarac 6/8, Halil Jaganjac 3/5

Hrvatska je nastavila fantastičan niz i plasirala se u finale Svjetskog prvenstva! Osam nastupa i osam pobjeda, fantastičan uspjeh je ostvaren i Hrvatska je prvi put u svojoj povijesti u ovom uzrastu dohvatila finale Svjetskog prvenstva!

Davor Dominiković uporno je još i u skupini ponavljao kako je Portugal njegov prvi favorit, ali Hrvatska je dva puta svladala te Portugalce. Nakon što je slavila u skupini, u polufinalu je pokazala da to nije bilo slučajno i isto tako pokazala da je ipak bolja i od tog Portugala.

Bilo je teško, protiv ovakvog protivnika niti nije moglo lagano, ali Hrvatska je igrala sjajnu utakmicu i izuzev krize u prvih 15 minuta drugog dijela, nadigrala je Portugalce i zasluženo slavila.

Počelo je ravnopravno i bez odvajanja sve do sredine prvog poluvremena. Tada Hrvatska podiže ritam, obrana odrađuje sjajan posao i serijom 5:0 uz po dva gola Milete i Šarca Hrvatska se odvaja na 9:4.

Portugalci su odgovorili preko svog najboljeg igrača Dioga Silve koji je postigao tri vezana pogotka i smanjio zaostatak, ali na bliže od tih dva razlike do odlaska na odmor Portugal nije stigao.

Na odmoru je bilo 12:9 za Hrvatsku, no nije se dugo čekalo na odgovor Portugala. Dva gola Martinovića na startu drugog dijela odvela su Hrvatsku na 14:9 i onda kreću problemi.

Morao je i Portugal pokazati nešto više te je s četiri vezana gola uspio smanjiti na gol zaostatka da bi tri gola u nizu Leonela Fernandesa dovela do preokreta i portugalskog vodstva.

Ipak zadnjih 15 minuta pripadaju Hrvatskoj. Šarac i Mileta kreirali su novi preokret, vrlo brzo Hrvatska je nakon gola Vistoropa povela je s tri razlike i do kraja susreta niti jednom nije dopustila Portugalu da pomisli na preokret.

Mirno je Hrvatska dovršila posao, u završnici je zbog crvenog kartona na tribine morao važan obrambeni adut Josip Vekić, ali to nije imalo utjecaja na rezultat.

Hrvatska je slavila 31:28 i odlazi u finale gdje će igrati protiv Francuske koja je svladala u polufinalu Egipat, finalni dvoboj na rasporedu je u nedjelju od 16:30.

S osam golova Hrvatsku je predvodio Ivan Martinović, a Diogo Silva kod Portugala je zabio devet golova.

Svjetsko prvenstvo U21, polufinale:
Portugal - Hrvatska 28:31

FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!