Nogomet

Benfica svladala Milan i bez poraza zaključila nastup na International Champions Cupu

Jan Šneler • nedjelja, 28.07.2019.
Benfica svladala Milan i bez poraza zaključila nastup na International Champions Cupu
Foto: EPA

Lisabonska Benfica pobjedom protiv Milana na najbolji mogući način zaključila je prijateljski turnir International Champions Cup...

Susret Milana i Benfice u SAD-u na pripremnom International Champions Cupu bio je prilično uzbudljiv i sadržajno bogat, a minimalnu pobjedu odnijela je portugalska momčad. Time je Benfica zaključila turnir bez poraza i na dobrom je putu da bude osvajač turnira.

Iako se radilo o prijateljskom susretu, od početka je krenula sjajna igra. Hakan Calhanoglu je u 17. minuti dobro tukao, ali je njegov udarac zaustavila stativa. Milan je bio bolji u prvom dijelu i nizao prilike, ali lopta nije htjela ući u gol.

Pokušavali su Suso i Samu Castillejo, ali vratar Benfice Odisseas Vlachodimos sjajno je branio. U sudačkoj nadoknadi Portugalci su opasno zaprijetili preko Rafe Silve, ali i Milan je pokazao da može računati na spremnog vratara. U nastavku susreta Benfica se probudila i počela opasnije prijetiti te konačno u 70. minuti došla do pogotka.

Nakon kornera, lopta je došla do Adela Taarabta koji puca s ruba šesnaesterca, a njegov udarac dira nekoga u bloku i vara vratara Milana. Nakon pogotka su uslijedile brojne zamjene što je malo ubilo ritam igre, ali Milan je u 84. minuti mogao doći do zasluženog pogotka. Pucao je Lucas Biglia, ali nakon Calhanoglua i on pogađa samo okvir gola.

U redovima Milana Ivan Strinić ušao je u igru u 64. minuti, dok je mladi veznjak Antonio Mionić proveo cijeli susret na klupi za pričuve.

Prijateljska utakmica:
Milan - Benfica 0:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!