Tenis

De Minaur slavio u Atlanti i došao do drugog ATP naslova

Jan Šneler • ponedjeljak, 29.07.2019.
De Minaur slavio u Atlanti i došao do drugog ATP naslova
Foto: EPA

Pobjedom u finalu ATP turnira u Atlanti nad domaćim tenisačem Taylorom Fritzom, Australac Alex De Minaur došao je do drugog naslova u karijeri...

Iako se u finalu ATP tunira u Atlanti očekivao daleko uzbudljiviji meč, Alex De Minaur je za svega 79 minuta svladao Taylora Fritza i došao do naslova. Time će Australac od ovoga tjedna biti 25. tenisač svijeta, dok će Fritz doći do renkinga karijere, 28. mjesta.

U prvom setu oba tenisača dobro su držala svoje servise, no krajem seta De Minaur dodaje gas više i svladava Fritza. S dva uzastopna breaka srušio je sve nade Amerikancu i sa 6:3 okončao prvi set.

U nastavku repriza početka prvog seta. Nema break lopti, oba tenisača dobro kontroliraju svoje servise i praktički nema previše uzbuđenja. Ipak, slično kao u prvoj dionici meča, Fritz pada krajem drugog seta i De Minaur s glatkih 7:2 osvaja tie-break te dolazi do naslova.

ATP Atlanta, finale:
Alex De Minaur (AUS, 3) - Taylor Fritz (SAD, 2) 6:3 7:6(2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.07.2019. u 11:39
    kako je slično ispušiti dva breaka u prvom setu sa ući u TB u drugom. autore članka, novinaru, korigiraj se, ne može pisati članke o sportu onaj koji mu ne poznaje niti osnovna pravila
    Obrisan korisnik