Košarka

Hrvatske košarkašice i u drugom susretu pregazile skromnu Austriju

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 29.07.2019.
Hrvatske košarkašice i u drugom susretu pregazile skromnu Austriju
Foto: Pixsell

U dva prijateljska dvoboja s Austrijom, hrvatska ženska košarkaška reprezentacija do 16 godina slavila je s ukupnih čak 90 poena razlike...

Nakon što su u prvoj prijateljskoj utakmici protiv Austrije napravile razliku od 51 poena (89:38), ni u drugoj utakmici s istim protivnikom hrvatske se kadetkinje nisu opustile.

Ušle su u utakmicu „opipavajući“ teren pa je nakon punih šest minuta igre na semaforu stajalo izjednačenih 7:7. No, odjednom izabranice Željka Ciglara u potpunosti mijenjaju smjer utakmice i u samo četiri minute rade seriju od 18:0 do završetka prve četvrtine na 25:7.

U drugoj i trećoj četvrtini održavaju pristojnu razliku protiv gošći, da bi si u posljednjoj dionici potpuno dale oduška – austrijska je reprezentacija uspjela ubaciti tek jedan koš polaganjem. Konačan rezultat je ispisivao +39 za reprezentaciju Hrvatske.

Tea Josipović je postigla 13 poena, a Nika Kurdija 12 uz 7 skokova (5 u napadu) i dvije osvojene lopte. Dvoznamenkasta je bila i Iva Pavić s 11 ubačenih poena.

Sljedeće pripremne utakmice ženska kadetska reprezentacija igra 3. i 4. kolovoza u Slavonskom Brodu s reprezentacijom Bosne i Hercegovine.

AUTOR: Hrvatski košarkaški savez

FOTO: Ivica Galović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!