Nogomet

Kutak za kladioničare: Garin favorit u dvoboju zemljaša, u Baselu se očekuju golovi

Branimir Korać • utorak, 30.07.2019.
Kutak za kladioničare: Garin favorit u dvoboju zemljaša, u Baselu se očekuju golovi
Foto: EPA

Utorak donosi nastavak europskih nogometnih kupova, na rasporedu su uzvrati drugog pretkola Lige prvaka i Europske lige, a nastavljaju se i ovotjedni teniski turniri...

Basel - PSV

Basel i PSV sastaju se u uzvratnom dvoboju drugog pretkola Lige prvaka, a kada igraju ove dvije momčadi, zagarantiran je otvoren nogomet. Napad je i jednima i drugima jača strana što je pokazao i prvi susret u Eindhovenu gdje je PSV slavio s 3:2 i to uz puno muke. Basel unatoč dva gola u gostima imao je razloga za nezadovoljstvo jer je propustio veliku priliku. Vodio je do završnice susreta, ali domaćin je u 88. minuti izjednačio te u sudačkoj nadoknadi došao do pobjede. Uoči uzvrata u Švicarskoj sve je otvoreno, a ono u što vjerujemo je da će ponovno biti golova. Svakako je kuriozitet da PSV u cijeloj prošloj sezoni nijednom nije odigrao 0:0, a Basel također vrlo rijetko završava utakmice da ne zabije pogodak.

Prognoza: Oba daju gola

Koeficijenti (Supersport): Oba daju gol 1:50, jedan ili oba ne daju gol 2.40

Christian Garin - Jose Ignacio Londero

Dvoboj zemljaša na tvrdoj podlozi u Los Cabosu, a u statusu favorita ipak je Čileanac Christian Garin. Za razliku od Londera, Garin barem povremeno igra i tu i tamo pobijedi na ovoj podlozi, Londerovi izleti na beton prava su rijetkost, a pobjede dolaze još rjeđe. U zadnje tri godine ima samo dvije pobjede na betonu i to obje u kvalifikacijama dok je Garin ipak imao dobrih i turnirskih nastupa. Prošle godine je tako na Challengeru u Newport Beachu došao do polufinala, u Morelosu je igrao čak finale, u Le Gosieru polufinale, uglavnom za razliku od Londera pojavljivao se i pobjeđivao. Osim toga u sedam međusobnih dvoboja s Londerom, uglavnom na zemlji, slavio je pet puta te je u nizu od četiri pobjede. Šest puta igrali su na zemlji i jednom na travi gdje je Garin bio bolji sa 6:3, 6:4.

Prognoza: Pobjeda Garina

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Garina 1.55, pobjeda Londera 2.20

Andrej Rubljev - Bernard Tomić

Dvoboj dvojice vrlo nepredvidivih igrača na startu turnira u Washingtonu. Andrej Rubljev je mladi Rus kojem potencijala ne nedostaje, ali ima problema s kontinuitetom i temperamentom. Minus mu je što ovdje dolazi izravno sa zemljane podloge, prošlog tjedna igrao je finale turnira u Münchenu, ali s druge strane za protivnika ima igrača koji je češće nezainteresiran nego raspoložen za igru. Čeka ga Bernard Tomić, Australac koji je protratio veliki potencijal i danas je igrač koji sam na mahove pokazuje kakav je igrač mogao postati. Ove godine Tomić (opet) prolazi kroz fazu kada baš i nije zainteresiran za neko veliko natjecanje, još nije spojio dva dobra turnirska nastupa i u pravilu nakon solidno odrađenog turnira dolazi nekoliko vrlo loših. Ako ćemo uzeti Atlantu prošlog tjedna kao solidan nastup s obzirom na dvije pobjede, pred Tomićem je nekoliko nastupa ispod kritike.

Prognoza: Pobjeda Rubljeva

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Rubljeva 1.55, pobjeda Tomića 2.20

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!