Rukomet

Ženska kadetska rukometna reprezentacija na Europskom prvenstvu u Sloveniji

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 31.07.2019.
Ženska kadetska rukometna reprezentacija na Europskom prvenstvu u Sloveniji

Nakon pjeskaša, juniorki, juniora i mlađih kadeta, sljedeća reprezentacija koja izlazi na veliku pozornicu ovoga ljeta je hrvatska ženska kadetska reprezentacija. Pred njima je Europsko prvenstvo u Sloveniji, odnosno u Celju od 1. do 11. kolovoza.

Pripreme za to natjecanje traju više od mjesec dana. Od Zadra i Kampa HRS-a, preko Delnica, Ivanić Grada, turnira u Poljskoj, do završnog okupljanja u Sesvetama, odnosno dvorane Novi Jelkovec. Iza njih je 60-tak treninga, mnogo prevaljenih kilometara, promijenjenih hotelskih soba i dvorana. A za početak cilj je samo jedan, proći izuzetno jaku skupinu na Europskom prvenstvu. U njoj su podsjećamo Španjolska, Norveška i Švedska.

"Posljednji tjedan prije puta radili smo u prelijepoj dvorani Jelkovec na nekim detaljima igre, odnosno ispravljali slabosti koje smo primijetili mi u stožeru. Nekoliko dana smo trenirali u ovim ranim popodnevnim satima, da djevojke priviknemo na termine utakmica. Naravno, posebno smo analizirali naše suparnice u Celju. Španjolsku pod broj jedan i njihovu duboku obranu, pa onda skandinavske ekipe. Radili smo dosta na obrani. Spremni smo, a kako će to izgledati na prvenstvu, jako je teško reći, jer to su vrlo mlade cure, to im je prvo veliko natjecanje, pitanje je kako funkcioniraju pod pritiskom. Želja nam je proći skupinu, a dalje ćemo vidjeti", kaže izbornica Andrijana Prosenjak.

Ana Buljan jedva čeka početak Prvenstva.

"Jako dugo smo na pripremama i ne možemo dočekati da počne prvenstvo. Mislim da smo se dobro pripremile. Posebno smo zadnjih dana gledale Španjolke kao prve protivnice i nadam se da ih možemo pobijediti. To bi bilo jako bitno za naše samopouzdanje. Onako među sobom kada smo na kavi sanjamo o prolasku skupine."

"Pripreme su zbilja bile jako dugačke. Ali to je i normalno jer mi se kao ekipa tek upoznajemo. Super smo radile. Nema nikakvih ozbiljnijih ozljeda i spreme smo za prvenstvo. S trenerima smo analizirali sve protivnice u skupini koja je jako, jako teška, ali se nekako nadamo da bi je mogli proći. To bi bilo odlično", dodaje Lucija Krezo

Hrvatska još nikada nije osvojila medalju na europskom prvenstvu za kadetkinje. Najbliža je tome bila 2001. godine kada je u borbi za broncu izgubila od Mađarske 21:20. Na posljednja četiri prvenstva imamo četiri različite zemlje pobjednice. Naslov prvakinja u Celju braniti će Njemačka.

POPIS KADETKINJA ZA EUROPSKO PRVENSTVO:
LUCIJA BLAŠKOVIĆ – ŽRK Umag
ANA MRKONJIĆ – ŽRK Split 2010
MARGARITA ŠKARIĆ – ŽRK Split 2010
DORA PETKOVIĆ– ŽRK Ivanić
JOSIPA JOSIPOVIĆ – RK Podravka – Vegeta
BRUNA ZRNIĆ – RK Lokomotiva
KARMEN PAŠTAR – ŽRK Sinj
LARA FUREŠ – RK Lokomotiva
ISA LARA HAGE – HC Hypo
ANA BULJAN – ŽRK Split 2010
SARA KRIZMANIĆ – ŽRK Zamet
LUCIJA KREZO – RK Lokomotiva
MIHAELA NEMČIĆ – ŽRK Zelina
INES PIFAR – ŽRK Zamet
KLARA BIRTIĆ – ŽRK Split 2010
HANNAH VULJAK – RK Podravka – Vegeta

STRUČNO VODSTVO:
Adrijana Prosenjak – izbornica
Goran Bobić – trener
Ranka Japundža – stručni suradnik
Ana Križanec – trenerica vratarki
Dean Vučić – tehniko
Rene Kelemen – fizioterapeut
Sandro Gulja – kondicijski trener

Raspored utakmica Hrvatske:
01.08. 15:00 HRVATSKA – ŠPANJOLSKA
02.08. 13:00 HRVATSKA – NORVEŠKA
04.08. 15:00 HRVATSKA – ŠVEDSKA

AUTOR: Hrvatski rukometni savez

FOTO: HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!