Nogomet

Dilaver: "Ne treba se ničega bojati, ali treba protivnika poštivati i znati da se uvijek nešto može dogoditi"

Branimir Korać • četvrtak, 01.08.2019.
Dilaver: "Ne treba se ničega bojati, ali treba protivnika poštivati i znati da se uvijek nešto može dogoditi"
Foto: Pixsell

Emir Dilaver oporavio se od ozljede i konkurirat će za nastup protiv Ferencvarosa. U tom klubu proveo je tri godine i zna što Modre čeka...

Ozljeda je iza Emira Dilavera, sada slijedi hvatanje forme i podizanje fizičke pripremljenosti. Protiv Saburtala je mogao igrati, ali prednost su ipak dobili neki drugi

"Spreman sam i zdrav, mogao sam igrati i protiv Saburtala, ali zaslužili su igrati Perić i Lešković. Nikada neću reći da sam ja taj koji je zaslužio igrati jer zaslužuju svi, bit će još puno utakmica. Moramo se držati zajedno, nema ja bih ovo ili ono, samo smo zajedno jači. Protiv Saburtala nije bilo lako, to je kvalitetna momčad koja ima dobre igrače. Bilo je problema, posebno u napadu, tu smo bili malo spori, ali to je zato što nismo dobro stajali i bila je loša komunikacija. Nije da nismo htjeli, pristup nije bio upitan", kaže Dilaver za Sportske novosti.

Dilaver jako dobro poznaje Ferencvaros gdje je proveo tri sezone.

"Imali su Mađari problema protiv Maltežana, ali vidjelo se već ranije da danas nikome nije lako. Moramo uvijek imati respekt prema svima i samo tako ćemo uspjeti. Ferencvaros ima dobru momčad, agresivan je, trener je Ukrajinac i tu je nekoliko ukrajinskih igrača. Imaju i kvalitetu u napadu, poznajem Lanzafamea koji je igrao u Honvedu dok sam ja bio u Ferencvarosu. Dobar je i iskusan. Ferencvaros je općenito dobar i nema nikakve dvojbe da će se lavovski boriti."

Dinamov branič nije se opterećivao time koga će Dinamo izvući u ždrijebu.

"Meni je uvijek svejedno. Ako nekoga želiš, onda ga automatski ponižavaš i to nikako nije dobro. Respektiram svaku momčad. I protiv Saburtala se vidjelo zašto trebamo respekt prema svakom protivniku. Ne treba se ničega bojati, ali treba protivnika poštivati i znati da se uvijek nešto može dogoditi."

Mađari Dinamo doživljavaju kao veliki klub, ali preoteli su mu Eldara Ćivića koji je jednom nogom bio u Maksimiru.

"Znaju oni da je Dinamo velik klub i samo o nama pričaju. Znam i da postoji suradnja između klubova i baš zato će nas htjeti izbaciti. Siguran sam da će biti puno problema ako ne budemo pravi. Ćivića poznajem, ali ne znam zašto je otišao tamo, a ne k nama. To je stvar njega i kluba, nisam čuo izravno o čemu se radi pa ne mogu zaključivati."

Dilaver očekuje pun stadion u Budimpešti.

"Mađari puno ulažu i zbog politike i zbog nogometa jer ga vole. Grade stadione, ulažu i u igrače, pa dobili su Hrvatsku u kvalifikacijama. Posebno su ludi za Ferencvarosem, znam dosta ljudi iz Budimpešte i stadion će sigurno biti pun."

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!