Nogomet

Ivušić: "Puno toga može se dogoditi u 90 minuta, ne smijemo Bugarima ostaviti puno prostora"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 01.08.2019.
Ivušić: "Puno toga može se dogoditi u 90 minuta, ne smijemo Bugarima ostaviti puno prostora"
Foto: Pixsell

Nogometaši Osijeka danas u Gradskom vrtu igraju uzvratnu utakmicu drugog pretkola Europske lige. Osječani su u prvom susretu poraženi 1:0...

Osijek večeras od 20 sati i 45 minuta u Gradskom vrtu dočekuje momčad sofijskog CSKA i traži mjesto u trećem pretkolu Europske lige. Morat će hvatati zaostatak, prvi dvoboj u Bugarskoj završen je pobjedom domaćina 1:0 stoga je u Gradskom vrtu bitni ne primiti gol. Tu će važnu ulogu igrati Ivica Ivušić koji je jednom pokleknuo u Sofiji nakon iznenadnog udarca domaćeg Brazilca.

"Pokazalo se da je to bio ključni trenutak utakmice u kojoj smo, po meni, bili bolji i puno opasniji protivnik. Nismo zabili i to nam otežava posao u uzvratu, međutim, optimistično čekam ovaj novi ogled da nadoknadimo propušteno. Imamo i kvalitete i snage za to, a imat ćemo i podršku naših navijača što će također biti vrlo bitno", istaknuo je Ivušić za klupsku stranicu.

Ne očekuje se otvoren nastup CSKA, Gosti će igrati zatvorenije i nadati se prilici iz kontranapada.

"Štošta se može dogoditi u tih 90 minuta. Nadam se da nećemo morati ići u produžetke, no tko zna kakav će biti scenarij. Oni će se vjerojatno povući i čekati svoje šanse iz kontre, što znači da im ne smijemo ostavljati previše prostora na našoj polovici terena. Morat ćemo biti ustrajni u napadima, ali i oprezni da nam se ne dogodi opet nekakav zalutali metak. Šansi mora biti i nadam se kako ćemo ovaj puta biti precizniji i ubojiti nego u Sofiji gdje nam je nedostajalo i malo sreće."

Atmosfera u Sofiji bila je užarena, a Ivušić se nada da će i Osijek imati takvu atmosferu na svom stadionu.

"Bugari su imali odličnu podršku u prvom susretu, sada mi to očekujemo pred našom publikom. Neka protivnik osjeti da mu neće biti nimalo lako u Gradskom vrtu, od samog početka utakmice. Mi ćemo s naše strane sigurno učiniti sve da pobijedimo i prođemo dalje, a siguran sam da će nam u tome značajno pomoći i svi koji dođu na tribine."

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!