Nogomet

Burić: "Vidim nevjerojatnu želju, dobivam feedback da se igračima sviđa ovakav stil igre"

Branimir Korać • petak, 02.08.2019.
Burić: "Vidim nevjerojatnu želju, dobivam feedback da se igračima sviđa ovakav stil igre"
Foto: Pixsell

Hajduk se priprema za dvoboj protiv Lokomotive koji je na rasporedu u nedjelju od 18 sati. Damir Burić jako je zadovoljan kako momčad radi uoči tog susreta...

Hajduk nema europskih obaveza i mogao se u miru pripremati za dvoboj protiv Lokomotive koju Damir Burić cijeni i smatra da je nezasluženo na nula bodova.

"Ovaj tjedan smo jako dobro tehničko-taktički radili, u momčadi je dobar špirit, radi se na visokom nivou, momci su jako motivirani. Dolazi protivnik koji u susretima s Dinamom i Rijekom nije uzeo bodove, ali način kako je Lokomotiva igrala nije davalo naznake da će izgubiti. Protiv Rijeke je primila gol u 93. minuti, ali po igri je zaslužila barem neriješeno. Maksimalno ćemo se pripremiti, nadam se da ćemo imati većinu igrača na raspolaganju."

Burić ne može računati na neke igrače koji vuku ozljede.

"Nedostaje nam Stanko Jurić jako i nadam se njegovom brzom oporavku. Što se tiče Davida, u Varaždinu je igrao prvi put nakon dugo vremena i osjeti se zamor mišića, imamo dobru liječničku službu koja će dati dobru analizu njegovog stanja. Josip Posavec napravio je krivi potez i ukliještio se živac. Naravno, Vučur je već dugo ozlijeđen."

U moru kaotičnih informacija iz proteklog tjedna vezanih uz Marina Jakoliša, inertnošću Austrijanaca on ipak neće moći igrati.

"Jako mi je žao da ljudi u Austrijskom savezu nisu bili u stanju primiti i proslijediti email. Razočaran sam da zbog te gluposti Jakoliš neće imati pravo nastupa. Na treningu daje baš što nam treba, žalosno. Što se tiče Samuela, znamo da ga moramo podignuti na stabilniju i bolju razinu. U Varaždinu je pokazao da na njega možemo ozbiljno računati. Dobili smo kvalitetnog igrača s kojim još treba raditi. Znamo i da Jairo je također kvalitetan igrač koji može igrati i na više pozicija."

Burić ne plače za Borjom Lopezom koji napušta klub i umjesto njega koristit će Marija Vuškovića.

"Svaki igrač koji želi napustiti klub, nećemo mu stajati na putu. Tražimo samo one koji će srcem igrati za ovaj klub. Imamo Marija Vuškovića koji će zauzeti Lopezovo mjesto, imamo još dosta mladih igrača koji bi mogli zauzeti mjesta onih potencijalnih odlazaka. Prijelazni rok još nije završen, tu ima još dosta prostora."

Protiv Lokomotive najavljuje napadački pristup i očekuje vrlo zanimljivu utakmicu.

"Mi ćemo napadati, ali morat ćemo odraditi pametnu utakmicu. Prostora će biti, očekujem dinamičnu utakmicu s pregršt šansi, moram iskreno reći da smo stvorili veliki broj šansi i jedini minus koji imamo je taj da smo u završnici mogli biti puno bolji. Vidim nevjerojatnu želju, dobivam feedback da se igračima sviđa ovakav stil igre."

Burić ne gleda previše prema naprijed niti razmišlja o nekakavoj velikoj seriji pobjeda, ide utakmicu po utakmicu.

"Nama je u fokusu samo Lokomotiva i to nije nikakva floskula. Samo Lokomotiva, to nam je sad najteža i najveća prepreka koju moramo preskočiti. Kroz svaki trening igračima pokušavamo nametnuti pobjednički mentalitet."

Jedna od tema bio je i Lorenco Šimić koji ima ponudu Rijeke, ali Hajduk ima pravo prvokupa.

"Lorenca znam kao igrača, ali nije mi se još javio, bit će da nema moj broj. Ali nećemo o tome, znam da vam je to interesantno, ali ne bih sad o tome."

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!