Ostali sportovi

Poznati polufinalisti vrlo jakog izdanja đakovačkog turnira PH u odbojci na pijesku

Sportnet, Branimir Korać • nedjelja, 04.08.2019.
Poznati polufinalisti vrlo jakog izdanja đakovačkog turnira PH u odbojci na pijesku

Drugi po redu turnir Prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku pripao je gradu Đakovu, koji je sjajnim gostoprimstvom osvojio sve sudionike natjecanja i nadmašio sva očekivanja od samog početka.

Od 2. do 4. kolovoza, rekordnih 18 parova u muškoj i ženskoj konkurenciji odmjerilo je snage na terenima gradskih bazena u Đakovu. Prvog dana u kvalifikacijskom dijelu, šest je parova iz obje konkurencije izborilo plasman u glavni turnir, pridruživši se ostalim šest nositeljskim ekipama.

O jačini đakovačkog turnira najbolje govori podatak da su se od natjecanja oprostili, već u kvalifikacijama, hrvatski reprezentativci Ivan Raič i Vedrana Jakšetić, te poznato lice hrvatske odbojke na pijesku – Josip Pribanić. U muškoj konkurenciji najveće razočaranje glavnog turnira, ozljeda je višestrukog prvaka Hrvatske, Filipa Silića, koji je zbog bolova u koljenu morao otkazati nastup na korak do polufinala.

Nakon ozljede ponajboljeg igrača Hrvatske u odbojci na pijesku, sjajne predstave pružio je reprezentativni par Petar Đirlić i Ivan Zeljković, te kapetan hrvatske reprezentacije, Tsimafei Zhukouski u tandemu s bratom Yegorom.

Osim hrvatskih reprezentativaca, turnir u Đakovu privukao je i velika imena srpske odbojke na pijesku, Aleksandra Gavrilova, Damjana Pusonjića i Vukašina Rajkovića, te Natašu Savović i Ninu Škarić, koji su sa stopostotnim učinkom izborili polufinala.

Nedjeljno polufinale izborili su i finalisti sa Pašmana, Jurica Skorin i Hrvoje Zelenika, Davor Bogdanović i Nikola Ščerbakov te neumoran dvojac Đirlić / Zeljković.

Kod žena polufinale su izborile višestruke prvakinje Hrvatske, sjajne Sara Radanović i Valentina Vrbanc, Lucija Krivić i Iva Poljičak te Mirna Bečić i Erika Drviš.

Velika podrška suorganizatora, grada Đakovo i OK Đakovo, te generalnog pokrovitelja turnira HEP i Kviki, službenih grickalica odbojke na pijesku omogućili su još jedno uspješno otvorenje Prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku.

Natjecanje se nastavlja u nedjelju s polufinalnim i finalnim susretima.

AUTOR: Hrvatski odbojkaški savez

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

OdbojkaOstali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!