Automoto

Hamilton u završnici prestigao Verstappena i slavio u Mađarskoj

Branimir Korać • nedjelja, 04.08.2019.
Hamilton u završnici prestigao Verstappena i slavio u Mađarskoj
Foto: EPA

Sjajna utrka za Veliku nagradu Mađarske pripala je Lewisu Hamiltonu koji je u završnici došao do pobjede ispred Maxa Verstappena...

Max Verstappen ipak nije izdržao i Lewis Hamilton odnio je osmu ovosezonsku pobjedu. Bila je to velika bitka od početka do kraja, Verstappen je bio ispred Hamiltona, ali tri kruga prije kraja uspio je Hamilton doći ispred njega.

Mercedes se kockao s dodatnim ulaskom u box i to prošlo je. Hamilton je tako na bržim gumama u 20 krugova nadoknadio 20 sekundi zaostatka i stigao ispred Verstappena.

Valtteri Bottas ušao je u probleme vrlo rano i nije bio u igri za pobjedu te se na kraju plasirao tek na osmo mjesto dok su u krugu s Hamiltonom bili još samo Vettel i Leclerc koji su zaostali više od minutu.

Na kraju je i Verstappen imao veliki zaostatak od gotovo 18 sekundi nakon što je rekreativno odradio završnicu poslije bijega Hamiltona kada je shvatio da ga ne može pratiti.

Ovaj dvojac vodio je bitku tijekom cijele utrke, u nekoliko navrata Verstappen je uspješno odbio napade, sve do završnice kada je jednostavno bio puno sporiji. Inače već u prvim krugovima Verstappen i Hamilton su daleko pobjegli ostatku i bilo je samo pitanje tko će do pobjede.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!