Nogomet

Spursi u generalnoj probi nisu svladali Brozovićev i Perišićev Inter

Sportnet • nedjelja, 04.08.2019.
Spursi u generalnoj probi nisu svladali Brozovićev i Perišićev Inter
Foto: EPA

Posljednji nastup za Tottenham i Inter nu ovogodišnjem izdanju International Champions Cupa ujedno je bio za Spurse i generalna proba uoči početka novog prvenstva. Nakon 90 minuta pobjednika nije bilo, a Inter je bolje odradio raspucavanje s 11 metara...

AUTOR: L.M.

U novom dvoboju International Champions Cupa snage su odmjerili Tottenham i Inter. Na Tottenham Hotspur stadionu od prve minute krenula su i dva hrvatska reprezentativca, Marcelo Brozović zauzeo je mjesto u srcu veznog reda, a Ivana Perišića je Antonio Conte postavio u vrh napada u svojoj standardnoj 3-5-2 formaciji.

Obje ekipe krenule su motivirano i agresivno i već u trećoj minuti vidjeli smo pogodak. Tottenham je brzo izašao u kontru, Lamela dodaje do Lucasa Moure koji snažnim udarcem trese mrežu Samira Handanovića.

Kao da je primljeni pogodak presjekao momčad Intera, puno grešaka u predaji lopte, pogotovo u veznoj liniji i Tottenham je brzo i lako dolazio pred gostujući šesnaesterac. U 19. minuti Brozović prekršajem na 25 metara zaustavlja slalom Rosea, a Harry Kane iz obećavajuće situacije šalje loptu na tribine.

Igrala se 27. minuta kada obrana Tottenhama griješi, lopta dolazi do Brozovića koji silovito odapinje s nekih 25 metara, Lloris je svladan, ali okvir gola spašava domaćina.

Izgledalo je kao da Tottenham bez velikih problema kontrolira utakmicu kada je sijevnula fenomenalna akcija Intera. Esposito je savršeno podvalio loptu u prostor Sensiju koji izbija sam na Llorisa i bez velikih problema plasira loptu u mrežu za izjednačenje. Do kraja poluvremena utakmica se potpuno otvorila, ali prilika za gol više nije bilo.

Najzanimljivija akcija početka drugog poluvremena bila je primjena novog pravila koje kaže da sudac više nije nevidljiv i da se igra prekida kada dođe u doticaj s loptom. Tako je sudac Marriner prekinuo igru i podbacio loptu igraču Intera što je zbunilo Harryja Kanea. Inter je dugim dijagonalama pokušavao rastvoriti obranu Tottenhama. Nakon jedne takve lopte Candreva je uputio dobar centaršut, ali se Perišić spetljao i nije uspio niti uputiti udarac prema vratima domaćina. Minutu kasnije Handanović griješi i lopta dolazi do Lamele na 16 metara, međutim njegov udarac požrtvovno blokira Brozović.

U 62. minuti Perišić ostaje sam s Alderweireldom koji ipak uspijeva blokirati udarac hrvatskog reprezentativca. U 78. minuti griješi Politano, Son se sjurio prema golu i lijepo pucao, no brani Handanović.

Brojne promjene obaju trenera razbile su ritam utakmice i do kraja nismo vidjeli puno toga. Pochettino je promijenio svih 11 igrača. Ivan Perišić igrao je do 74. minute, trudio se, ali bez konkretnog učinka. Marcelo Brozović igru je napustio deset minuta kasnije, a u vremenu provedenom u igri pogodio je vratnicu i spriječio par opasnih akcija Tottenhama.

Uslijedilo je raspucavanje s bijele točke u kojem je bolji bio Inter i slavio s ukupnih 5:4. Precizni su bili Barella, Dimarco, Politano i Mario, dok su za Tottenham zabijali Son, Nkoudou i Alderweireld.

Na kraju, oba trenera mogu biti zadovoljna viđenim. Tottenham je svoju generalku solidno odradio i bio bolji prije nego li je Pochettino potpuno izmiješao karte. S druge strane, pred Conteom je još dosta posla, ali zalaganje i agresivnost njegovih igrača bila je na razini natjecateljske utakmice, s čime će sigurno talijanski strateg biti zadovoljan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!