Tenis

Čilić i Martić kreću protiv kvalifikanata, neugodan start za Vekić i Ćorića

Mihaela Bradovski • nedjelja, 04.08.2019.
Čilić i Martić kreću protiv kvalifikanata, neugodan start za Vekić i Ćorića
Foto: EPA

Hrvatski tenisači i tenisačice sljedećeg tjedna nastupaju na Rogers Cupu. Tenisači su u Montrealu, a tenisačice u Torontu...

Borna Ćorić traži povratak na pobjedničke staze i čeka prvu pobjedu od Hallea. Doduše nakon što je upisao poraz u Halleu predajom zbog ozljede, odigrao je još samo jedan meč i to u Umagu gdje je razočarao porazom od Salvatorea Carusa.

U Montrealu kreće protiv Nijemca Petera Gojowczyka, igrača koji iza sebe ima sjajan nastup u Washingtonu gdje je igrao u polufinalu, a do tamo svladao Rubljeva, De Minaura, Raonića i Edmunda što je itekakvo upozorenje za Bornu.

Marin Čilić u prvom kolu tek će saznati protivnika, a igrat će protiv nekog iz kvalifikacija. Potencijalni protivnici su Bernard Tomić, Daniel Evans, Feliciano Lopez, Kwon Soon Woo, Bradley Klahn, Ilja Ivaška i Tommy Paul.

Tenisačice su u Torontu, a Petra Martić tamo poput Čilića igra u prvom kolu protiv nekog iz kvalifikacija. Njoj su potencijalne protivnice Anastasija Potapova, Alison Riske, Ajla Tomljanović, Jennifer Brady, Ekaterina Aleksandrova, Polona Hercog, Misaki Doi, Iga Swiatek, Marie Bouzkova, Xiyu Wang, Francesca Di Lorenzo i Tatjana Maria.

Donna Vekić odmah na startu ima težak zadatak jer je čeka 14. nositeljica Madison Keys. Međutim Donna je u San Joseu pokazala dobru formu, igrala je u polufinalu, a Keys se ipak muči. Nije igrala dobro u Wimbledonu gdje ju je iznenadila Polona Hercog, a u Washingtonu ju je šokirala sunarodnjakinja Hailey Baptiste, 283. igračica svijeta.

U dosadašnja dva međusobna dvoboja Keys je bila bolja, ali oba meča odigrana su na zemlji i to u Roland Garrosu 2016. godine te prošle godine u Rimu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!