Nogomet

Skender: "Laszlo nije trebao igrati, ali mi smo jednostavno trebali dobiti"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 05.08.2019.
Skender: "Laszlo nije trebao igrati, ali mi smo jednostavno trebali dobiti"
Foto: Pixsell

Osijek je upisao pobjedu protiv Intera 3:1 nakon što je odigrao loših prvih 45 minuta i podignuo se u nastavku susreta...

Dino Skender znao je kakva utakmica očekuje njegovu momčad. Znao je da neće biti lako oporaviti se od ispadanja protiv CSKA i fizički i psihički.

"Moram reći prije svega da smo mi znali što se može dogoditi u ovoj utakmici i na žalost to nam se i dgoodilo. Ušli smo kao ispuhan balon, sporih reakcija, kasnili su refleksi, sve je to posljedica umora nakon onih 120 minuta u četvrtak. Znali smo da će biti teško, Inter je bio jako dobar u prvom poluvremenu, ali moram čestitati svojim igračima na nevjerojatnom povratku u drugom poluvremenu. Koliko god im je bilo teško i koliko god su bili umorni i prazni, junački su se vratili i na tome im skidam kapu."

Laszlo Kleinheisler nije trebao niti igrati, ali je na kraju ipak morao ući u igru umjesto Talysa koji nije briljirao.

"Laszlo nije trebao igrati, ali mi smo jednostavno trebali dobiti. Reako sam mu na poluvremenu ako pukne loža... U zadnji čas sam ga uopće stavio na klupu i natjerao ga da uđe u igru. Sad je dobro, da je puklo, ne bi baš bilo dobro. Ali jedostavno smo bili u takvoj situaciji da smo morali dobiti kako god znamo i na kraju hvala Bogu da se pokazalo kao pun pogodak. Što se tiče Talysa, morao je ući jedan svježi, imali smo problem u veznom redu i planirali smo s Perom iznenaditi Inter, ali i on je bio umoran. Na kraju smo umjesto Talysa uveli Laszla, vratili Peru na prirodnu poziciju i bilo je bolje. Bilo bi mi draže da smo tako krenuli, Talys se tek prije dva tjedna priključio treninzima, ali na njima je izgledao dobro i malo pomalo vraćat će se u život."

Skender je vrlo zadovoljan Šoršom i tvrdi kako je on trenutno najbolje rješenje na desnom beku.

"Šorša se nije mogao ustati iz kreveta. Popio je toliko tableta da bi ovdje mogao zaigrati, Očigledno ako on igra toliko, vjerujem mu više nego nekom igraču s klupe. On je borac od glave do pete, mi bi voljeli da bude konkretniji u bočnim prodorima, ali trenutno je takvo stanje da se puno troši i gore i dolje tako da on je trenutno naše najbolje rješenje na desnom beku."

Mariću i Manceu treba još vremena da se uštimaju do kraja.

"Mi smo tek u nastajanju i dovesti napadačku igru do razine komunikacije gdje sve vrhunski funkcionira, proces je koji traje mjesecima, a negdje i godinama. Oni su tek mjesec dana skupa, obojica zaslužuju igrati i s njima dobijemo više na ofenzivi. Kada igraš s dvije klasične devetke, fali vam taj jedan vezni jer nijedna momčad u HNL-u osim nas ne igra s dva klasična napadača. Bilo bi šteta za takva dva igrača da ne igraju u tandemu, ali trebat će vremena da dođu. Vidjeli smo prvu utakmicu da su bili izuzetno dobro uštimani, protiv CSKA bilo je jako tvrdo i tu sam se lomio hoću li igrati s njima."

Teška bitka protiv CSKA na kraju je uzela traga i Osijek jednostavno nije mogao biti pravi protiv Intera.

"Meni je bilo savršeno jasno što će se događati u prvom poluvremenu. Teško je, još uvijek je rana faza prvenstva i još igrači nisu na maksimumu. Nije dosta 25 dana priprema da budu fizički top spremni. Teško je u četvrtak navečer do ponoći ginuti ovdje na terenu i onda tri dana kasnije raditi isto. Fiziološki je to jako teško. Četvrti dan se još može, ali treći dan je nekih 70-80 posto svojih energetskih kapaciteta. I danas se vidjelo zašto smo mi u Gorici napravili što smo napravili. Računaš ajde danas će preživjeti, ali drugi put već bi netko otpao, treći put pola ekipe i to je tako kada dolazi do akumulacije umora. Znao sam da ćemo se boriti sami sa sobom. Protiv CSKA smo dali all in, sve što smo imali, ovdje nisu slušale noge."

Loša vijest za Skendera je i ozljeda Marina Pilja koji je u drugom dijelu morao napustiti igru.

"Još ništa ne znamo, nadamo se da je sve u najboljem redu. Udarac je dobio u isto mjesto koje ga muči. Pa i on pod tabletama igra već tri tjedna, na silu igra, svaka mu čast. Svim dečkima skidam kapu, takva je situacija da još nemamo širinu za igrati četvrtak - nedjelja. Znao sam još u četvrtak što će se događati. Sada su izvukli, odmorit ćemo ih, ali već u petak stiže Dinamo."

Slijedi Dinamo, a do Dinama bi momčad trebala biti svježija nego sada protiv Intera.

"Pokrpat ćemo se, sada je puno lakše, sjest će umor neki, ali razbit ćemo to sutra i preksutra. Bilo je bitno ovo dobiti kako bi u te naredne teške utakmice došli sa što više samopouzdanja i vjere u sebe. Jugović ima rupturu, ide na bolje, ali za Dinamo nije u konkurenciji."

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!