Nogomet

Burić: "Iz utakmice u utakmicu dižemo se i moćniji smo i stabilniji"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 05.08.2019.
Burić: "Iz utakmice u utakmicu dižemo se i moćniji smo i stabilniji"
Foto: FaH

Hajduk je upisao najuvjerljiviju pobjedu u ovom kolu, svladao je Lokomotivu 3:0 u zanimljivom susretu u kojem prvo gosti nisu koristili svoje prilike...

Igralo se vrlo dinamiočno, Hajduk je imao razdoblje sjajne igre i Damir Burić na kraju je bio vrlo zadovoljan.

"Čestitam momcima, odigrali su za gledatelje jako kvalitetnu utakmicu punu tempa, dinamike, agresije, presinga i nije bilo dosadno. U svakom slučaju vidjeli smo i faze gdje moramo raditi, biti organiziraniji. Siguran sam da ćemo neke stvari korigirati. Moramo uzeti u obzir da smo igrali i bez četiri standardna igrača, no oni koji su igrali, potvrdili su da su zaslužili igrati. No u nekim fazama igre imali smo puno netočnih dodavanja, a to su bile situacije gdje s boljim centaršutiom i povratnom loptom dolazimo u ogromne šanse za gol. Mi smo stvarali prilike protiv protivnika koji je stao duboko, a znate i sami da je protiv takvog protivnika brutalno teško stvarati šanse. Njihove šanse dolazile su kroz aut ili kontru u kontri, ai imali smo i dobru obrambenu organizaciju. Nismo primili gol još jednom, a mogli smo zabiti još koji. Tko je došao na stadion guštao je i za to se isplati doći na utakmicu."

"Lokomotiva je jako dobra momčad. Ja sam je gledao u prva dva kola, namučili su Rijeku, Dinamo je imao ogromnih problema, a mi smo jako neugodnu i tešku momčad pobijedili i to je najvažnije."

Burić je posebno pohvalio Jaira koji nije postigao pogodak, ali je puno radio.

"Žao mi je one kontre gdje smo sve fino odigrali i onda dođe lopta na pet metara i završi na semaforu. Šteta što je Jairu lopta odskočila, ali bit će nagrađen, bit će nagrađen zbog svog rada gdje je sjajno otvarao prostor za suigrače i to je Eduok upravo sjajno kroistio. Možemo biti zadovoljni i s tom kombinatorikom s njim i Caktašom naprijed."

Burić smatra kako je još puno prostora za napredak u ovoj momčadi.

"Imali smo neke igrače koji nisu dugo vremena u trenažnom procesu, Samuela, Miju i naša igra kada se podignu bit će još bolja u oba smjera. Još je tu puno prostora za napredak. Iz utakmice u utakmicu dižemo se i moćniji smo i stabilniji."

"Igračima trebaš dati slobodu u organizaciji. Jako dobro smo odradili veći dio susreta, ali ne sviđa mi se onih zadnjih pet minuta jer moramo odigrati jako koncentrirano do kraja. Da ne bi bilo opet deset minuta kada nismo dominantniji, ali onda smo povukli neke izmjene s kojima smo opet došli u posjed i kontrolu. To je pokazatelj da ti igrači nisu željeli izdržati fizički taj ritam još uvijek."

Sjajna utakmica je iza Darka Nejašmića i Burić je i njemu morao uputiti pohvale.

"Neja je u Varaždinu odigrao kao onaj rutiner s 30 i nešto godina. Momak ima 21 godinu i sjajno čita situacije. Jako puno pričamo i čim se pogledamo, zna što treba, vrlo brzo usvaja i realizira. S njim uvijek odradim plan utakmice da točno zna što mu je raditi, koje su kretnje... Vidjeli smo i malog Ivana Dolčeka koji je sjajno zatvorio stranu iako je igrao protiv brutalno neugodnog protivnika, Jura je zatvorio desnu stranu, obrana je s Ismajlijem i Simićem funkcionirala besprijekorno."

U Splitu su tri pobjede dovoljne za euforiju, a dobru atmosferu pokušat će iskoristiti.

"Bio je dan pred praznik, navijači su napravili veliku stvar na tribinama, moramo to iskoristiti i napraviti sinergiju s navijačima, ta iskra mora početi od nas. Znam da tu ima mladih igrača, ali moramo brzo učiti i nadam se da su momci pametni i voljni."

Slijedi Slaven Belupo.

"Upravo i je teško jer igramo s onima koji imaju nula bodova i oni će isto pokušati pokazati da to nije njihovo realno stanje. Nama je sada bitno skupiti se i regenerirati. Imamo tjedan dana za analizirati i pripremiti sljedeću utakmicu."

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!