Nogomet

Oršić: "O Europi nam ovisi cijela sezona, motiva da odigramo dobro ne nedostaje"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 05.08.2019.
Oršić: "O Europi nam ovisi cijela sezona, motiva da odigramo dobro ne nedostaje"
Foto: FaH

Mislav Oršić ima sjajan ulazak u sezonu, nastavio je tamo gdje je stao prošle sezone i igra jako dobar nogomet. Uoči Ferencvarosa tvrdi kako prva utakmica neće biti odlučujuća...

Prošle sezone stigao je u Dinamo na mala vrata, nije predstavljen kao veliko pojačanje, ali Mislav Oršić pokazao je upravo suprotno, kao igrač reprezentativnog potencijala.

"Prošle godine nismo znali koliko možemo, bili smo novi i momčad se tek stvarala. Sada smo godinu dana duže zajedno i svjesni smo svojih mogućnosti. U boljoj smo poziciji nego lani, samo moramo nastaviti ovim putem, a to je maksimalno ići u svaku utakmicu i vjerujem da ćemo opet biti dobri", rekao je Oršić za Sportske novosti.

Pritisak u Europi uvijek postoji, od Dinama se očekuje prolazak u skupine.

"I lani su očekivanja i pritisci bili isti, uvijek je cilj plasirati se u europske skupine. Tu nema problema, znamo što nas čeka i što moramo napraviti da bi uspjeli. Znamo kako se ponašati da bi pobijedili i prošli dalje."

Prvi je na redu Ferencvaros.

"Moramo se dobro pripremiti kao i za svaku drugu utakmicu, o Europi nam ovisi cijela sezona. Motiva da odigramo dobro i prođemo dalje ne nedostaje. O Mađarima smo zasad dobili tek sitne informacije, a do utakmice ćemo ih u detalj upoznati."

Oršić na prvu utakmicu gleda kao na zasebnu cjelinu i vjeruje da se sve loše može popraviti u uzvratu.

"Prolaz je najbitniji. Ako ne daj Bože nešto krene krivim smjerom u prvoj utakmici, uvijek postoji uzvrat. Uvijek idemo po pobjedu, ali teško je sada reći bitno je ne primiti gol ili želimo visoku pobjedu, svaka je utakmica za sebe. Najvažnije je biti bolji nakon 180 minuta."

Oršić je zadovoljan svojom formom, na početku sezone jedan je od boljih u Modrim redovima, ali ističe da je ipak najbitnije da momčad pobjeđuje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!